Onderzoek naar online onderwijs

Studenten kregen vandaag een uitnodiging voor deelname aan een online enquête. Windesheim wil namelijk graag weten wat de eerste ervaringen zijn met het krijgen en geven van online onderwijs, en hoe deze onderwijsvorm in de loop naar periode 4 verbeterd kan worden.

“We hopen na de Pasen de eerste resultaten te kunnen analyseren en terug te koppelen aan de domeinen, zodat het online onderwijs bijgestuurd kan worden”, laat strategisch beleidsmaker Willieanne van der Heijden weten in een schriftelijke reactie. Op langere termijn worden de resultaten gebruikt voor het ontwerpen van de praktische en realistische invulling van de online onderdelen van het onderwijs. 

Afhankelijk hoe lang de crisis aanhoudt volgt er eind mei / begin juni een tweede enquête. Van der Heijden: “De resultaten die uit het complete onderzoek komen gaan we gebruiken richting ontwikkeling van de Strategische koers (wat moeten we gaan behouden voor flexibilisering van ons onderwijs?) en hopelijk levert het publicaties op voor vak-, wetenschappelijk tijdschriften (vanuit het lectoraat ‘onderwijsinnovatie & ICT).”

Docenten ontvangen begin volgende week een mail met de uitnodiging tot deelname aan het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *