Hulpactie voor studiekiezers groot succes

Een oproep van medewerker communicatie Dennis de Bruin is massaal beantwoord door Windesheimstudenten. Zij willen de aankomende eerstejaars online gaan helpen bij hun keuze voor een studie.

Door de Coronacrisis zijn open dagen en infodagen niet mogelijk voor aankomende studenten die per september willen beginnen. Op de social media kwamen afgelopen week overal spontane oproepjes op gang, van studenten en oud-studenten die studiekiezers willen helpen met ervaringen en tips over hun studie.

Maar het bereik van een student die zich op zijn eigen social-profiel aanbiedt, is natuurlijk niet heel groot. Onderwijsmarketeer Dennis de Bruin bedacht dat er waarschijnlijk veel meer Windesheimstudenten zijn die hulp willen bieden. En dat je een manier zou moeten vinden om deze studenten te verzamelen en in contact te brengen met de studiekiezers.

Hij plaatste zaterdag een oproep op de social media van Windesheim aan alle studenten die willen helpen: “We zien veel oproepjes voorbijkomen van studenten die zich aanbieden om studiekiezers te helpen. Geweldig initiatief, daar worden we blij van! Wil jij helpen? Laat het ons weten! Dan bundelen we onze krachten!

De Bruin: “En ze hebben massaal gereageerd. We hadden maandag al meer dan honderd reacties binnen. Naast huidige studenten bieden ook oud-studenten zich aan, dat vinden we heel erg tof!”

Veel studenten en afgestudeerden reageerden via een persoonlijk bericht. Na het weekend stonden er ook al meer dan veertig reacties onder de Facebook post van mensen die wilden helpen.

Zoals tweedejaars Manon: “Lijkt me tof om te kunnen helpen! Ik studeer tweedegraads lerarenopleiding Frans.” Of Lianne, afgestudeerd verpleegkundige: “Ik deed na mijn opleiding in Zwolle een specialisatie tot kinderverpleegkundige! Ik help graag:)”

Jolien wil niet alleen uitleg geven over haar studie, maar ook informatie over studeren terwijl je moeder bent. “Als studerende ouder miste ik dat en ik had daar veel aan gehad toen ik zelf moeder werd.” En Sharon kan helpen met vragen over het hbo, de premaster en de universiteit: “Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd en nu volg ik een premaster aan de universiteit van Groningen.”

Esther schreef onder de oproep: “Ik wil ook meehelpen door iets voor anderen te betekenen! Naast uitleg over mijn studie kan ik informatie geven over hoe het is om met een functiebeperking te studeren. Ik heb een auditieve beperking en heb ervaren dat het gewoon mogelijk is om te studeren. Daarover wil ik graag vertellen”

De Bruin is sinds gisteren met twee collega’s van communicatie bezig om alle reacties te beantwoorden en de contactgegevens van de studenten op te halen. Communicatie gaat een pagina op de Windesheimsite maken, getiteld ‘Studenten helpen studiekiezers‘. Daar komt een overzicht van de opleidingen en de contactgegevens van de studenten die benaderd kunnen worden door de studiekiezers.

Hoe worden studenten die zich aanbieden voor hulp ingezet? De Bruin: “Ze kunnen natuurlijk gewoon vragen beantwoorden via de verschillende media. Maar misschien zijn er ook studenten bij die het leuk vinden om te vloggen of video’s op te nemen, waarin ze over hun ervaringen vertellen of veel gestelde vragen beantwoorden.”

Waarschijnlijk gaat de afdeling sowieso de social media extra inzetten om de studiekiezers te bereiken. Bijvoorbeeld via de Instagram Take-Over van Windesheim, waarin studenten via Instagram Stories hun verhaal vertellen. Dat loopt al langer met succes. De Bruin: “Op de Take-Over kunnen mensen via Instagram DM ook direct vragen stellen en dat vinden studiekiezers prettig.”

Er is 1 reactie op “Hulpactie voor studiekiezers groot succes

  1. Justus schreef:

    Dit lijkt me een blijvertje, ook ná de crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *