Coördinator voor toetsen op afstand

De domeindirecteuren hebben Irene Biemond aangesteld als coördinator van alle ontwikkelingen rond toetsen op afstand.

Windesheim is afgelopen week in razend tempo overgegaan naar onderwijs op afstand vanwege de Coronacrisis. Sindsdien zijn er door de opleidingen grote stappen gezet, bijvoorbeeld via het werken met Microsoft Teams. Intussen komen er steeds meer vragen van docenten over de mogelijkheden voor toetsen op afstand.

Irene Biemond, senior adviseur onderwijs, is gevraagd om de coördinatie op zich te nemen over het verzamelen en delen van informatie over de mogelijkheden van toetsen op afstand.

Biemond werkt daarbij samen met een groep collega’s van verschillende opleidingen en afdelingen. Op Sharenet wordt momenteel een speciale site ingericht, getiteld Toetsen op afstand, met aanbevelingen, handleidingen, werkwijzen en tools. Op deze site kunnen docenten bijvoorbeeld vinden hoe ze mondeling toetsen afnemen, presentaties toetsen of theorietoetsen omzetten en informatie over de juridische- en beleidskaders.

Vanmiddag (23 maart) geeft Biemond om 15.00 uur een online college over toetsen op afstand en het aanpassen van toetsen. Ze geeft ook tips en tricks om dit handig en zorgvuldig te doen. Aanmelden voor dit hoorcollege kan via een link op Sharenet. De opnames van het college worden in de loop van de week online gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *