Tessa: ‘Ik zit in quarantaine’

Wie verkouden wordt, een griep krijgt of in contact is geweest met een Corona-patiënt, maakt zich zorgen: heb ik misschien het virus opgelopen? Zoals eerstejaarsstudent Tessa Nuninga: “Afgelopen week was een erg rare week voor mij.”

Vorige week donderdag werden in Nederland nog geen grote evenementen afgelast en Windesheim zou open blijven. Tessa: “Ik had die avond een feestje. Toen ik daar was, kregen we te horen dat de hogeschool dicht zou gaan vanaf vrijdag. De sfeer bij de feestgangers was nog goed en er werd zelfs een beetje lacherig gedaan om het feit dat we nu drie weken lang ‘Corona-vakantie’ zouden hebben.”

Zaterdag wilde Tessa naar haar ouders gaan. Maar op het moment dat ze haar koffer pakte kreeg ze een appje: bij iemand op het feestje waar ze donderdag was, is Corona vastgesteld. “Dat was even schrikken, ik ben met die persoon in aanraking gekomen. Dus er is nu een kans dat ik nu ook besmet ben met het virus!”

Ze had op dat moment geen klachten, maar besloot om niet naar haar ouders te gaan en in het studentenhuis te blijven. Achteraf vraagt Tessa zich af waarom ze vorige week het risico nam om naar het feest te gaan. “Maar ik denk dat iedereen toen dacht: laten we elkaar nog even zien omdat het misschien wel voor een poosje de laatste keer kan zijn.”

Tesssa zit nu een week in quarantaine. “Ondertussen heb ik milde klachten gekregen, ik ga er maar mee om alsof het Corona is. Of het dat ook is weet ik niet zeker. Deze situatie voelt voor mij onwerkelijk en vreemd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *