Sluiting duurt nog minimaal een week langer

De periode waarin geen fysieke onderwijsactiviteiten op Windesheim worden gehouden is verlengd tot en met 6 april. Intussen zijn overal op de hogeschool docenten al begonnen met het geven van online onderwijs.

Vóór het weekend werden de maatregelen vanwege het Coronavirus al afgekondigd tot 1 april. Maar na landelijk overleg werd die periode gisteren verlengd naar drie weken, tot en met 6 april.

Sinds vrijdag verkennen de domeindirecteuren hoe het onderwijs digitaal kan worden aangeboden aan de studenten. Vandaag (16 maart) en morgen zijn daarover voor docenten instructiebijeenkomsten, zowel online als op de campus. Alle informatie over lesgeven op afstand is ook op een speciale site bij elkaar gebracht.

Bij het online aanbieden gaat Microsoft Teams een belangrijke rol spelen. Dat is een applicatie die onderdeel is van het Microsoft Office-pakket, maar nog niet op grote schaal werd gebruikt. De afgelopen weken is al bekeken in hoeverre Teams te gebruiken is als online leeromgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *