Noor: Ode aan de wc-rol

Waar wordt iedereen ziek van op dit moment? Het corona-virus. Wat zijn de symptomen? Koorts en hoesten. Wat halen we met zijn allen massaal uit de supermarkt? WC-PAPIER.

Hoewel het natuurlijk compleet belachelijk is dat alle supermarkten leeg worden geroofd door de angsthazen van onze samenleving, wil ik bij dezen de kans pakken om een ode te schrijven aan datgene waar je normaal niet van beseft hoe fijn het is dat je het hebt.

Lichte paniek ontstond bij mij in het studentenhuis, toen wij ontdekten dat we niet heel veel wc-papier meer hadden en dat om 11 uur ’s ochtends de schappen met het witte goud al leeg waren. Moesten wij nou ook gaan hamsteren? Want je zou maar zonder wc-papier komen te zitten. Het nachtmerriescenario van iedere persoon in de westerse wereld.

Hoe moet je anders je behoeftige bips boenen na het legen van je buik? In sommige delen van de wereld maakt men gewoon gebruik van de linkerhand en een straaltje water, maar wij verwende Westerse kindjes kappen liever een heel regenwoud zodat onze billetjes op een zachte manier gereinigd kunnen worden.

Maar wc-papier is niet alleen daarom van levensbelang. Ook tijdens bijvoorbeeld het scheren in de badkamer. Door je eigen spasmes was je niet capabel genoeg om je eigen benen of gezicht heel te houden, dus wat doe je? Precies, je loopt naar de dichtstbijzijnde wc-rol om de oorlogswond te stelpen.

Ook als je de adviezen van het RIVM braaf opvolgt en dus veel je handen wast, lekker thuis je favoriete serie aan het bingen bent en andere mensen een elleboog geeft in plaats van een hand, weet je dat je papieren zakdoekjes moet gebruiken in plaats van zo’n stoffen ding dat hard wordt in je broekzak als je er te veel geel of groen slijm en snot in gesnoten hebt. En wat gebruik je dan? Exact, wc-papier.

Kortom, wc-papier is geweldig en noodzakelijker dan ooit. Iedereen heeft op dit moment behoefte aan de Rolls Royce onder de papiersoorten, ook de mensen die niet al voor 11 uur ’s ochtends in de winkel staan. Dus stop met hamsteren en gun iedereen een schone bips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *