Nieuw op de campus: pop-up loket voor levensvragen

Wat is de zin van het leven? Is studeren wel iets voor mij? Wanneer doe ik het goed? Studenten kunnen deze en volgende week met hun levensvragen of voor een goed gesprek terecht bij een speciale balie, te vinden in het entreegebouw.

Studentpastor Martin Jans bemenst dit loket elke dag van tien tot twee. Dit doet hij samen met enkele studenten, waaronder Joukje Wester (foto), die ook wel te porren zijn voor de zogeheten ‘trage vragen’. Vragen waar je niet direct een antwoord op hebt, onderwerpen die misschien taboe zijn, of, zoals de pastor ze noemt: DWJHNNOH, dingen waar je het normaal niet over hebt.

De eerste vraag die bij het loket werd gesteld was overigens: “Hoe krijg ik wifi op mijn telefoon?” Geen raar hulpverzoek, de levensvragenbalie is namelijk te vinden in de ruimte waar de ict-helpdesk vroeger zat.

In het loket is ook het magazine SPATIE, dat Martin Jans vorig jaar maakte, gratis af te halen. Hierin onderzoeken hij en een groep studenten het verlangen naar onder meer stilte, wijsheid, verbondenheid en rechtvaardigheid.

Tekst: Maarten Kors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *