Tijd vliegt in online koffiecorner

Het studentenpastoraat organiseert sinds deze week online inloopuurtjes via Microsoft Teams. Daar kunnen studenten samen praten over levensvragen waarmee ze tijdens deze Corona-periode worstelen.

Joukje Wester, stagiair bij studentenpastoraat RE:LINK, kwam op het idee van online bijeenkomsten, nu de fysieke activiteiten van het pastoraat op de campus stil liggen. Ze bedacht dat je via Teams, dat Windesheim nu gebruikt voor het onderwijs, ook best een online koffiecorner zou kunnen organiseren. Afgelopen maandag was het eerste inloopuur, waaraan vier deelnemers meededen, thuis met een beker koffie of thee in de hand.

Via een opgegven code konden ze intunen. “Dat gaat vrij makkelijk via Teams”, vertelt Joukje, tweedejaarsstudent HRM. Na een voorstelrondje spraken de deelnemers via het scherm over wat hen bezighoudt in deze bijzondere tijd.

Vooral de onderwerpen structuur en dagritme kwamen naar voren. “Colleges en afspraken met anderen zijn normaliter je houvast om ritme te houden. Nu dit wegvalt ben je meer op jezelf aangewezen. Hoe zorg je dan toch voor ritme?”, aldus Joukje. Ze bespraken praktische tips om structuur te houden. Maar ook hoe streng je daarbij voor jezelf bent en of je goed voor jezelf zorgt.

“Sommige studenten willen graag iets bijdragen tijdens de crisis, zoals bloeddonor worden of helpen als vrijwilliger bij een bloedbank. Een van de deelnemers zei dat hij deze tijd als periode van bezinning en reflectie ziet. Hij is begonnen om een verhaal over zijn leven te schrijven.”

Hoe vond ze het zelf om via het beeldscherm te praten over onderwerpen die een stuk dieper gaan dan lesstof? “Ik was best benieuwd hoe het met andere studenten gaat in deze vreemde tijd. Het was fijn om eens door te praten met anderen dan mijn eigen familie. Het gesprek bracht me op ideeën en het was gewoon heel gezellig. De tijd vloog om, het was zomaar een uur later!”

Joukje Wester

Gisteren woonde Joukje de tweede koffiecorner bij, daar werd onder meer gesproken over verbondenheid tijdens de Corona-periode.

Vanaf vrijdag (3 april) gaat RE:LINK ook Mindfulness bijeenkomsten geven via Teams, bedoeld voor studenten en medewerkers. Die worden gegeven door mindfulnesstrainer Heike Rowold, die ook docent is op ArtEZ. Meer informatie daarover vind je hier.

Studenten die een online koffiecorner van RE:LINK willen bijwonen kunnen vanaf nu elke maandag en woensdag om 10.30 uur naar Teams gaan. De code om deel te nemen aan de bijeenkomst is: kpgt4gl (O365:KOFFIECORNER). Wie daar hulp bij nodig heeft, of liever op een ander moment een gesprek wil voeren, kan contact opnemen met studentenpastor Martin Jans: m.jans@windesheim.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *