Vleermuis zorgt voor uitstel renovatie

De renovatie van de oude gebouwen B en C, die eigenlijk dit voorjaar zou starten, is een paar maanden uitgesteld. Reden is het strenger naleven van de flora- en faunawet door de gemeente en de stikstofcrisis.

De flora- en faunawet beschermt in het wild levende diersoorten. In het geval van Windesheim moet een paar maal worden onderzocht of er vleermuizen nestelen op de te renoveren gebouwen. Het diertje is tot nu toe niet aangetroffen. Maar mocht het tussen nu en augustus nog opduiken, dan moet Windesheim maatregelen treffen om te zorgen dat het niet wordt verjaagd door de renovatie, vertelt Fabio Ottenbros van de afdeling huisvesting.

Eerder werd gevreesd dat ook de stikstofcrisis voor een uitstel van de bouwwerkzaamheden zou kunnen zorgen. Maar dat lijkt mee te vallen. De berekeningen zijn gemaakt en Windesheim verwacht dat de renovatie deze zomer kan starten. Het definitieve akkoord van de gemeente Zwolle wordt rond 1 juni verwacht.

De kantine en gebouw B worden als eerste opgeknapt, gebouw C is vanaf voorjaar 2021 aan de beurt.

Volgende week lees je in WIN magazine (editie 4 februari) alles over de renovatie van B en C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *