‘Sint Michael & de Draak’ naar Windesheim

Onder het auditorium in gebouw C staat sinds woensdag een enorm schilderij verscholen.

Het kunstwerk is een initiatief van beeldend kunstenaar Dennie Boxem. Het pronkstuk over Sint Michael en de draak is deels geschilderd door schrijver en oud-politicus Jan Terlouw en Windesheimstudenten en medewerkers. De namen en handtekeningen staan achter op het doek.

Volgens de kunstenaar hebben er totaal ongeveer tweehonderd mensen bijgedragen aan het reusachtige doek dat enkele maanden te zien en te bewerken was in de Grote- en gelijknamige Sint Michaels kerk. Omdat Michael staat voor ‘het goede’ en de draak voor ‘het kwade’ dient het schilderij ook als goed gespreksonderwerp. Dat was ook de reden dat Jan Terlouw op de Dag van de Duurzaamheid een touwtje schilderde als symbool voor meer vertrouwen in elkaar, als link naar zijn bekende uitspraak in De Wereld Draait Door.

Het schilderij krijgt voor drie maanden een mooi onderkomen op Windesheim omdat het orgel van de Grote kerk gerestaureerd wordt. Klik hier als je meer wilt weten over het schilderstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *