Duurzaamheidsdag op Windesheim

Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. In Almere en op de Campus in Zwolle zijn diverse activiteiten.

Heel Nederland viert deze donderdag 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Ook op Windesheim wordt er aandacht besteed aan deze dag vol bewustwording.

De hele ochtend is er een een Sustainable Windesheimworkshop in gebouw X op de Zwolse campus en in het FabLab van Windesheim Almere. Tijdens de workshops worden er creatieve ideeën bedacht voor een duurzame toekomst.

Ook de duurzame studentenclub Green Hub is deze duurzaamheidsweek extra actief op Windesheim. In 2018 richtten een paar Honours College studenten Green Hub op. “Er wordt binnen de opleiding veel gesproken over hoe je positieve veranderingen in de wereld teweeg kunt brengen maar we leren niet direct hoe je dit in de praktijk kunt doen. Green Hub is voor elke Windesheimstudent die het leuk vindt om bezig te zijn met duurzaamheid en een actieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij”, zegt coördinator en student Daniel Cohen. Houd de Instagrampagina van Green Hub in de gaten voor alle activiteiten.

’s Middags is er op de Zwolse campus een lezing van Wouter Beelen over duurzame mobiliteit.

In het Repaircafé worden oude spullen nieuw leven ingeblazen.
Foto: Harm-Jan Sietsma

Bij de Windesheimlocatie aan de Koestraat in Zwolle zijn er workshops over circulaire economie.

Niet toe aan een lezing of worskhops maar toch lekker duurzaam doen? Dan kan je genieten van een duurzaam hapje en drankje bij de kraam van de Stadsboer in het grand café van gebouw C.

Woensdag 9 oktober was er een duurzaam repaircafé in het technieklokaal in gebouw A. Studenten van de lerarenopleiding Technisch beroepsonderwijs staan klaar om allerlei kapotte producten te repareren. Van koffiezetapparaat tot stekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *