Voor het eerst op het hoogste niveau

Mieke van der Sloot is coördinator van de zwembaden op de campus. Ook is ze trainer en coach van het damesteam van waterpolovereniging Swol 1894, met daarin meerdere studentes van Windesheim.

Met dit team promoveerde ze vlak voor de zomer naar de Eredivisie, voor het eerst in de geschiedenis van de club. Een bijzondere prestatie, vertelt Mieke trots: “Toen ik bij de club begon speelden we nog op districtsniveau. Vervolgens zijn we vier keer op rij kampioen geworden en dus ook vier keer gepromoveerd.”

In het team van Swol 1894 spelen meerdere studentes van Windesheim, vertelt Mieke: “Bijvoorbeeld Daphne Glazenburg (links op de foto) en Kim Okoli (rechts). Daarnaast hebben een paar speelsters onlangs hun diploma behaald op Windesheim, zoals Daphne’s zus Ilse.”

Mieke waterpolode zelf ook op hoog niveau. “Ik zat tien jaar in het Nederlandse team, van 2001 tot 2011. Daarmee speelde ik zes wereldkampioenschappen, acht Europese kampioenschappen en zag ik dus de hele wereld. Ook speelde ik zestien jaar in de Eredivisie, met name bij Polar Bears.”

Binnen On Campus is Mieke coördinator van de zwembaden. “Dat houdt kortgezegd in dat ik alle zaken rondom het bad regel, dus bijvoorbeeld planning en personeelsbeleid, maar daarnaast geef ik ook lessen zoals aquarobics, aquamove, therapiezwemles en borstcrawltraining. Er lopen bij ons meerdere stagiairs van Windesheim rond, van psychomotorische therapie maar ook van andere opleidingen. Ik leer hen bijvoorbeeld lesgeven, omgaan met cliënten en hoe te kijken naar mensen.”

Het komende seizoen gaat niet makkelijk worden, het gat met de bovenste teams is groot. “Onze speelsters beoefenen hun sport hobbymatig, dat ligt anders bij de topclubs. Daar spelen internationals en ook veel jeugd-internationals. Maar in deze competitie zitten ook een paar teams waar we aan gewaagd zijn, dat worden leuke wedstrijden. Ik zeg niet dat we die allemaal gaan winnen, maar we zullen in ieder geval niet met 25-0 afgeslacht worden, zoals tegen die topclubs.” (WvE)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *