Nieuwe doorgang tussen S en Z

Er komt een snellere verbinding tussen de gebouwen S en Z van de Zwolse campus. Bezoekers kunnen straks via de begane grond doorwandelen en hoeven niet meer via de eerste verdieping van het ene naar het andere gebouw.

De werkzaamheden gaan door tot half april

De doorgang begint straks bij de sportzalen van gebouw S op de begane grond. De nieuwe gang gaat verderop de hoek om naar de klimhal van gebouw Z. Tijdens de voorjaarsvakantie is het grove sloopwerk al gebeurd en zijn de bergingen op die plek verwijderd. De werkzaamheden gaan door tot medio april, verwacht Fabio Ottenbros van Huisvesting.

Gebouw Z wordt met de doorgang makkelijker te bereiken, vooral voor mindervaliden. Andersom kunnen bezoekers van de zwembaden, fitness en judo makkelijker gebruik maken van het sportcafé in gebouw S.

De doorgang bij de sportzalen vlak vóór de doorbraak van de muur
De nieuwe doorgang vanaf S
De nieuwe doorgang richting klimhal
De deur waar straks de doorgang in de klimhal uitkomt (links op de foto)

Er worden veel leidingen verlegd en tegelijk wordt de klimaatinstallatie van sportzaal 10/11 (gelegen in de ‘zwarte doos’ boven de fietsenstalling) vervangen en uitgebreid. De sportbergingen die op de plek van de doorgang zaten, worden verplaatst naar nieuw gecreëerde ruimten in de fietsenstalling.

In de fietsenstalling werden nieuwe muren gemetseld voor de bergingen
De nieuwe bergingen zijn straks bereikbaar via de doorgang

Tijdens de verbouwing kunnen de sportzalen in gebruik blijven, omdat er houten stofschotten zijn geplaatst over de wanden waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *