Toch fysieke introdag op campus

Aankomende week staat de campus volledig in het teken van de Bruisdagen 2021, de kennismakingsdag voor nieuwe eerstejaars. Ten opzichte van 2020 staat de introductieperiode dit jaar weer in het teken van fysieke kennismaking en onderwijsactiviteiten. Geen meerdaags festival of tentenkamp, wel een kleurrijke aankleding met een feestelijke touch om de eerstejaars een warm welkom te geven.

“Tot het laatste moment was het spannend of de Bruisdag in deze setting door kon gaan”, vertelt Welmoed van der Wal van bureau Evenementen. Zij en haar collega’s hebben deze zomer hard gewerkt om een mooi programma te kunnen aanbieden.

Programma

Per dag komen duizend tot vijftienhonderd eerstejaars naar de campus. Om dit in goede banen te leiden worden studenten ingedeeld in groepjes met elk een eigen mentor. De inhoudelijke programmaonderdelen liggen zoals gebruikelijk bij de opleidingen zelf en zullen voornamelijk in de ochtend plaatsvinden. Rond lunchtijd komen de intro-groepen naar buiten en start de feestelijke kennismaking. Zo zijn er verschillende spellen zoals Twister, Vier op een Rij, touwtrekken en tafeltennis, is er een graffiti-workshop, fotobooth en escaperoom. Sportcentrum On Campus verzorgt Zumba- en klimlessen, en cateraar Eurest zorgt voor verschillende foodtrucks die verspreid staan over de campus.

“Voorheen waren activiteiten op het centrale grasveld voor het X-gebouw. Dit jaar wordt de ruimte op de hele campus benut en laten we zo veel mogelijk zien wat we intern te bieden hebben”, aldus Welmoed.

Voor het hoofdgebouw komt een informatiemarkt waar Zwolse studentenverenigingen zich mogen presenteren. Ook komt er een informatiestand van de lokale GGD om studenten voor te lichten over het vaccineren tegen Covid-19.

Tevens nieuw dit jaar is een online Campus-Geocaching waarmee eerstejaars een virtuele tour over de campus kunnen volgen. Deze is hier te vinden.

Maatregelen

Ten opzichte van vorig jaar zijn alle activiteiten niet meer verplicht op anderhalve meter, wel geldt er in de gebouwen een hernieuwde mondkapjesplicht, zijn er weer looproutes en mogen maximaal 75 personen in een ruimte samenkomen. Het regulatieteam van Bloemink Security checkt of de maatregelen worden nageleefd.

N.b. De foto bij dit bericht is genomen tijdens de Bruisweek 2019, toen er nog geen Coronarestricties waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *