Samirah in Viborg / 2: ‘Volgende keer liever een heli sturen’

Pedagogiekstudente Samirah Geleijnse blogt over haar semester in de Deense stad Viborg. Ze volgt daar de minor social entrepreneurship.

Leuk verhaal over een Viking-tripje naar de zee: een bus vol internationals ging naar een strand met hoge kliffen. Het was echt een mooie plek met een prachtig uitzicht. Als het ook nog mooi weer was geweest was het helemaal perfect geweest, maar ja, het blijft Denemarken. Als echte Instagram-modellen wilden wij natuurlijk graag foto’s maken op een van de golfbrekers. Dat zag er super bad-ass uit: de golven die achter ons stuk slaan, druppels vallen om ons heen én ook nog een redelijk dreigende lucht op de achtergrond. EPIC.

Dra-ma-tisch
Helaas was mijn lieve huisgenootje iets té toegewijd op zoek naar het perfecte plaatje. Kate de Roommate ging hard onderuit en schreeuwde het uit van de pijn. Dra-ma-tisch! Maar wel een goed verhaal.

Lang verhaal kort: na twee uur in de harde wind gewacht te hebben onder de ijskoude, crashende golven, kwam er eindelijk een reddingsteam om mijn huisgenoot, iemand van de uni en mijzelf naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te vervoeren. Dit was meer dan één uur rijden, lekker bezig Denemarken! Volgende keer toch liever even een heli sturen, okay?

Tot op het bot
Tijdens de rit kwamen we erachter dat de knie van Kate de Roommate tot op het bot was open gespleten. Je zou dus kunnen zeggen dat ik haar nu van binnen en van buiten ken. Badum tssssh. De rest van de dag hebben we in verschillende ziekenhuizen doorgebracht, Roommate Kate is geopereerd en de twee weken die daar op volgden heb ik zustertje mogen spelen.

Dus lieve jongens, meisjes en alles daar tussenin: ook een Erasmusje in het buitenland is niet altijd rozengeur en maneschijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ongeluk komt te paard en gaat te voet, en nog meer van dat soort spreekwoorden.

Kon minder
Na de twee weken ‘intensive care’ was het gelukkig weer wat makkelijker om voor langere tijd het huis te verlaten en leuke dingen te doen, zonder dat mijn huisgenoot zou sterven. Naast verschillende random feestjes vond er ook een tripje naar een mooi museum plaats met de rest van de internationals (dit keer gelukkig zonder ongelukken), een bezoekje aan een typisch Deense ‘Youth Club’ (de Pedagogiek-nerd in mij was hier heel enthousiast over) en als kers op de taart een bezoekje van mijn vriend uit Nederland die op dit moment in Zweden studeert!

Op een vrijdag stuitten mijn vriend en ik ook nog eens op een gezellig Deens festivalletje: Gadefest. Dit was een beetje feesttent meets hardstyle-feest, meets een kleinere versie van Kingsland. Prima avondje gehad, of zoals we in Groningen (waar ik vandaan kom) zeggen: kon minder!

Easy peasy
Deze week ga ik met mijn ‘field study’ beginnen. Het is de bedoeling dat we twee weken gaan rondlopen bij een organisatie in het sociale veld en daar op zoek gaan naar mogelijkheden voor innovatie. De uiteindelijke opdracht is het geven van een presentatie over onze bevindingen, easy peasy lemon squeezy! Ik mag zelf naar een Deense Youth Club, dus deze Pedagogiek-nerd is best tevreden.

Groetjes!
Samirah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *