Buitenkant: ‘Neuspiercing schrikt niemand af’


Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Emma Lynn Schokker (19), eerstejaars Social Work

Hoe zou je je stijl omschrijven?
“Mijn basisregel is ‘elke kleur zolang het maar zwart is’, ik had het vanochtend koud dus trok ik deze coltrui aan. Die zitten altijd erg lekker. Ik heb die voorkeur niet van Steve Jobs hoor, ik ben meer van de flashy streetwear. Minimalisme zegt me niks, ik heb altijd al willen opvallen.”

Hoe was je op de middelbare school?
“Toen zat ik in mijn emo-fase. Ik had een pony die ik lang door liet groeien en droeg veel te veel eyeliner. In Heerenveen viel ik daarmee wel heel erg op, mensen kijken me nog steeds wel eens na. De meeste meiden kleden zich daar heel basic, spijkerbroek en sweaters. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.”

Vertel eens over je piercings.
”Toen ik 18 werd liet ik er elke week wel eentje zetten. Na mijn tongpiercing kwam ik mijn oma tegen in de stad, dat vond ze zo leuk dat ze mij trakteerde op een ijsje. Toen heeft ze me uitgelachen omdat ik heel moeilijk kon slikken. Mijn oma is een vet toffe vrouw.”

En toen?
“Mijn baas had er gelukkig weinig moeite mee. Die gaf me extra tijd om te eten. Ik werk in de bediening, dus mijn septum (neuspiercing) mag ik niet in houden. Dat schrikt de klanten af, zeggen ze. Een stomme regel, ik zou mijn eigen stijl wel willen dragen tijdens het werk. Mensen waarderen het uiteindelijk vooral als je jezelf durft te zijn.”

Tekst: Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *