Buitenkant: ‘Ik probeer het mannelijk te houden’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week:  Niels Wesseling (20), derdejaars ondernemerschap en retailmanagement.

Hoe omschrijf je je stijl?
“Naast mijn studie ben ik DJ NizzleViddy. Ik wil geen dertien-in-een-dozijn mannetje zijn met wit shirtje, leren jasje en skinny-jeans. Zo zien ze er allemaal uit. Het kan me eigenlijk niet gek genoeg, maar ik probeer het wel mannelijk te houden. De vrouwelijke look vind ik niet bij mijzelf passen.”

Waar haal je inspiratie uit?
“Mensen als Cesqeaux – check zijn Insta – inspireren me heel erg. Ik denk niet dat je grote ambities kunt verwezenlijken door je anoniem te kleden. Mijn kleding is mijn imago en mijn imago moet bij mijn muziek passen: een stoerdere beat. Ik kom net terug uit NYC en kocht daar een pantalon met een tijgerprint, ik krijg langzamerhand steeds meer schijt.”

Draag je elke dag een hoed?
“Ja, dat doen niet veel mensen en dan vind ik het juist chill om te doen. Zo ben ik altijd al geweest. Ik doe mijn haar eronder vaak heel wild met wax en dat piept er dan een beetje onder uit. Een hoed staat je ook pas als je er een hoofd voor hebt. Mijn vaste zwarte hoed kom van de Zara. Op Windesheim krijg ik daarover alleen positieve reacties.”

Was je altijd een trendsetter?
“Ik denk het wel. Ik was een van de eerste kinderen met stonewashed ripped jeans. Toch was ik wel heel erg onzeker, ik had lang haar en daardoor werd ik gepest. Mensen moeten mij niet vertellen hoe ik me moet gedragen, want dan ga ik juist het tegenovergestelde doen.”

Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *