Herstel gebouw X kost 4,5 miljoen

De herstelwerkzaamheden aan gebouw X op de Zwolse campus bedragen 4,5 miljoen euro, ruim een miljoen meer dan eerder gedacht.

Dat vertelde het bestuurscollege gisteren aan de centrale medezeggenschapsraad. Het flatgebouw met negen verdiepingen werd vorig jaar gesloten, toen bekend werd dat de vloerconcstructie niet stevig genoeg was. Een half jaar geleden bleek dat het verstevigen van de ondeugdelijke plaatnaden niet met metalen strips kon gebeuren maar met speciale ‘bollenankers’.

Inmiddels zijn 7.800 van die ankers geplaatst. De kosten daarvan bedragen 2,5 miljoen euro. Daarnaast moest Windesheim twee miljoen euro uitgeven aan onder meer interne verhuizingen, een tijdelijke extra locatie in Hanzeland plus extra lokalen, materialen en parkeervoorzieningen.

De aannemer is eind oktober klaar, waarna de economische opleidingen weer terug kunnen verhuizen. Vanaf 12 november zal er weer les worden gegeven in gebouw X.

Lees het hele verhaal hier: X-files: een nachtmerrie voor de campus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *