Les- en werkplekken X blijven op campus


Windesheim heeft voor alle onderwijsactiviteiten die niet meer plaats kunnen vinden in het gesloten X-gebouw een tijdelijke alternatieve locatie gevonden.

“Ik ben tevreden en trots hoe we samen zorgen dat ons onderwijs door kan gaan”, zegt directeur Pieter Dieckmann die de operatie coördineert. Vorige week werd al bekend dat het lesrooster voor periode 2, dat maandag ingaat, zo goed als rond was. Dat gebeurde door alternatieve lesruimten te zoeken en alle beschikbare lokalen optimaal in te plannen. Gisteren kregen alle medewerkers van de getroffen opleidingen bericht dat er voor hen maandag ook alternatieve werkplekken beschikbaar zijn.

Dieckmann: “De komende weken zal nog veel aanpassingsvermogen gevraagd worden van alle studenten en medewerkers. Natuurlijk hebben we niet alles perfect kunnen regelen of communiceren. Maar tot nu toe heb ik vooral enorm veel inzet, begrip en energie gezien, dus dat gaat vast en zeker goedkomen.”

De meeste alternatieve onderwijslokalen komen in de bovenste verdiepingen van het oude gebouw D, die nu als tentamenlocaties in gebruik waren. In gebouw F komen vijf leslokalen en in gebouw G twee. In B, H en T zijn ook drie onderwijsruimtes vrijgemaakt. Dieckmann: “In totaal zijn voor de 50 lokalen die in X zaten 39 alternatieve lokalen gevonden, deels beschikbaar gesteld door andere domeinen.” Voor de ontbrekende 11 lokalen (400 lesuren) is ruimte gevonden door het slimmer inroosteren van de bestaande ruimte tussen 8.30 en 18.30 uur.

Voor de medewerkers uit gebouw X moesten 170 werkplekken gevonden worden. Die worden op diverse plekken in de andere gebouwen gehuisvest, het grootste deel komt in gebouw D. Sinds afgelopen maandag heeft de bedrijfsvoering van BMR al een plek gekregen op D2. De opleiding journalistiek krijgt daar nu ook een grote kantoortuin (zie foto). Omdat de ruimte die op de campus beschikbaar is gemaakt beperkt is, wordt een norm gehanteerd van 0,8 werkplek per fte. Dat heeft tot gevolg dat werkplekken gedeeld moeten worden.

De verhuizing gaat komend weekend plaatsvinden. Dieckmann heeft goede hoop dat het gaat lukken om alle leslokalen en werkplekken vóór maandag ingericht te krijgen. “Wellicht op een paar uitzonderingen na. Zo zijn er nog extra AV-beeldschermen in bestelling, dus hier en daar zullen nog losse beeldschermen en/of beamers gebruikt moeten worden.”

Hij verwacht niet dat er volgende week te weinig studieruimtes voor studenten zullen zijn. “Er zijn ook plekken waar studenten mogelijk niet mee bekend zijn, zoals in G, F, en E. We willen nog meer ruimte beschikbaar maken in de komende weken. Nu lag de prioriteit bij voldoende onderwijsruimten, roosters en werkplekken. Of er voldoende studieruimte is moet nog blijken in de praktijk. Hetzelfde geldt voor de beschikbare vergaderruimte. We zullen dat nauwgezet volgen.” (EM)

Er zijn 1 reacties op «Les- en werkplekken X blijven op campus»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *