Michelle: ‘Alles is nep’

Naakt daten? Het kan bij het nieuwe RTL-programma Naked Attraction. In dit programma mag je op date met één van de zes deelnemers, waarvan eerst alleen de voeten te zien zijn. Hoe langer het programma duurt, hoe naakter John Doe. Een mix van Take me out en Adam zoekt Eva.

Hartstikke leuk, al die verantwoorde porno, maar wat mij nog het meeste triggert zijn de reacties van de kijkers. Dus, stiekeme gluurderd die ik ben, struin ik door de comments op Facebook. Joey, 38 jaar, vast en zeker een trouwe kijker: “Goed programma. Kén ik meteen zien wat er onder die kleren zit. Word meestal verrast door hangvellen, putten niet té filmen, vel als een sinaasappel en vetribbels. Nepwimpers. Neptieten. Alles is nep.” Mijn mond zakt open en de Aletta Jacobs in mij komt meteen naar boven. Hoe dúrft hij zo over het vrouwenlichaam te schrijven.

Totdat ik Joey’s profielfoto zie. Liters gel die de gele geblondeerde puntjes in zijn haar recht omhoog houden (iets wat in zijn broek waarschijnlijk niet meer zonder pilletje lukt), een lichaam strak van de anabolen en een lijf vol tattoos. Maar onze Joey is écht.

Annet, 26, mét putten en hangvellen (ook op profielfoto te zien), reageert op Joey. “Dan heb jij vast nooit een vrouw met kinderen gehad. Die zien er allemaal zo uit. Ik ben ook moeder. Ha-ha-ha”. En bedankt Annet. Mijn hart is gebroken. Zelfs de vrouwen komen niet meer voor elkaar op. Allemaal verslingert aan het idee dat hét perfecte lichaam bestaat en onzeker over het feit dat ze het nooit zullen krijgen. De reacties van de deelnemers uit het programma helpen daar ook niet bij: “Zij heeft veel kleinere schaamlippen, dus ik ga voor haar.”

Pak je nu als tv-kijker een spiegel, om je schaamlippen met elkaar te vergelijken? Hou op met me. Je weet dondersgoed dat Joey en Annet met zichzelf in de knoop liggen. Geen lichaam is gelijk. Steun je medevrouw, omarm de putjes. De juiste man weet wel wat hij met jouw lichaam aan moet, ongeacht die extra ribbel die je zo nu en dan wegstopt in je corrigerende onderbroek.

Michelle van der Molen
oud-student journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *