Eten met Maruschka: pepernotencheesecake

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken.

Afgelopen weekend kwam Sinterklaas aan in het land. Dit vroeg om een feestelijk baksel: een cheesecake met een bodem van pepernoten, getopt met een reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout. Een echte cheatmeal! Hiermee steel je gegarandeerd de show tijdens pakjesavond.

Wat heb je nodig?
– 600 gram monchou
– 200 gram pepernoten
– 150 gram kristalsuiker
– 2 eieren
– 1 klein bakje creme freche
– 2 eetlepels aardappelzetmeel (voor het binden)
– 1 reep Tony’s chocolonely karamel zeezout
– 100 gram ongezouten roomboter

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de roomboter en de monchou twee uurtjes voor bereiding alvast uit de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de monchou alvast uit de verpakking te halen, want als het zacht is, ga je heel erg smeren.

Doe de roomboter in een pannetje en laat het zachtjes smelten. Ondertussen verpulver je de pepernoten (laat er een paar over) met een staafmizer of in de nutribullet. Doe de verpulverde pepernoten bij de gesmolten roomboter in het pannetje en roer het geheel goed door. Neem de bakvorm en voorzie deze van een laag bakpapier. Vet de randen in met boter.

Verdeel het roomboter-pepernotenmengsel over de bodem van de bakvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel. Neem een kom en mix hierin de monchou tot het lekker luchtig is. Voeg de suiker toe en mix verder. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg hierna de crème fraîche toe en mix tot het een mooi beslag is. Voeg tot slot de aardappelzetmeel toe met een lepel en roer dit door het mengel tot het helemaal is opgenomen.

Giet het beslag in de bakvorm en plaats het 45 minuten in de oven. Hierna laat je ‘m goed afkoelen. Zodra het goed is afgekoeld plaats je het een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend smelt je de reep Tony’s in een pannetje (ik heb een paar blokjes niet meegesmolten, zodat ik de cheesecake er mee kon garneren) en schenk het over de cheesecake. Verkruimel de overige pepernoten en genieten maar!

Je kunt Maruschka volgen via Instagram (fitmetmarus). Alle recepten kun je teruglezen op haar website fittastique.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *