Michelle: ‘Wees een beest‘

Voor iedereen die deze zomer zijn of haar relatie heeft weten te behouden: chapeau! We weten het allemaal: de meeste relaties gaan uit in de zomer.

Het mannetje of vrouwtje ruikt de zomerlucht, ziet de korte rokjes of ontblote bovenlijven en beseft opeens dat er meer op de markt rondloopt dan zijn huidige partner. Al die verse blote benen, die niet te zien zijn in de winter wanneer hij/zij met het liefie op de bank zit, samen in een hoekje weggekropen onder de fleecedeken met kerstmotief.

Nu de herfst is aangebroken zijn we dus voorlopig weer even veilig. We, de relatiemensen. Maar wat als je daar niet bij hoort? En je kotsmisselijk wordt van al die kleffe, tongende stelletjes op straat, hand in hand omdat het buiten steeds kouder wordt. Je ziet jezelf alweer zitten in je lelijke kersttrui, voor de tiende keer jankend voor de tv omdat Bridget Jones maar niet het liefdesleven krijgt wat ze verdient.

In de herfst mag je jezelf inderdaad verantwoord opsluiten, met dit gure weer merkt niemand dat jij al tien dagen achter elkaar zit te Netflixen en alleen nog uit bed komt voor de pizza-bezorger. Waar je ook nog eens heimelijk verliefd op wordt, omdat het tegenwoordig de enige man is die je nog in levende lijve kunt bewonderen. Door het karige aanbod van leuke mannen zie je niet meer dat het eigenlijk een 16-jarig jongetje is dat nog maar net zijn brommerrijbewijs heeft binnengehengeld.

Wat je ook kunt doen – en ik spreek uit ervaring – is die inmiddels dikker wordende reet van de bank halen, die badstoffen pyjama uittrekken en die vette haren wassen. Bel je vrienden op, als ze uit zichzelf nog niet een interventie zijn gestart. Je wilt toch niet met een profielfoto eindigen waar je te zien bent als solo kattenlover? Geen herfstdepressie voor jou: single zijn is geen excuus om thuis te blijven. Ga de stad in en wees een beest. Ook al moet er onder dat korte rokje nu een dikke maillot. Ga ik nog even Netflixen.

Michelle van der Molen
oud-student journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *