Michelle: ‘Liefdeslesje’


Afrikaans of Fries, dik of dun. Voor je lief ben jij natuurlijk de allermooiste op de wereld, ook al heb je nog zulke grote tenen. Maar het maakt natuurlijk wél uit op welke manier jij hem of haar jouw liefde laat zien. Ik geef mijn lover het liefst honderd kusjes op een dag, maar of hij daar nou zo gelukkig van wordt…02-Michelle ‘Liefdeslesje’-win 12-08 maart 2017

Ik ga op liefdesonderzoek uit. Volgens Gary Chapman, auteur van het boek De vijf talen van de liefde, kun je de liefde op vijf verschillende manieren tonen. Doen jij en je lief dit niet op dezelfde manier, dan heb je een gevalletje van miscommunicatie. Numero uno: het gebruik van positieve woorden. Als ik voor de honderdste keer mijn telefoonbotje stoot en erachter kom dat mijn telefoonrekening hoger is dan verwacht, komt het woord ‘schatje’ nog moeilijker over mijn lippen dan normaal. Misschien voor mij niet de ideale manier om mijn liefde te tonen. Ik krijg liever een kusje op dat stomme telefoonbotje. Lichamelijke aanraking, nummer twee.

Hug me, please!
Wanneer het huis een dikke bende is en de afwas tot ergens aan de voordeur komt, ben ik het liefst alleen. Op de hits van de Spicegirls schrob ik me zo door die berg aan vuiligheid heen. Dat mijn lief de afwas doet, wordt dan ook niet altijd gewaardeerd. “Lief van je schat, maar die borden zijn nog niet schoon. Zal ik het nog een keertje doen?” Drie: dienstbaarheid. Duidelijk niks voor mij. Maar de vierde manier, tijd en aandacht, is perfect voor prinsesje Petronella. “Ik heb zo’n leuke dag gehad. Wil je de lange of de korte versie? Oké, allebei! Luister je wel?”

En dan komen we bij vijf: mijn favorite of all time, cadeaus. Mocht ik een overzicht maken van mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven, dan schrik ik waarschijnlijk van het bedrag dat ik aan cadeaus spendeer. De uitslag van Gary’s liefdestest bewijst dit: mijn score op deze manier van liefde reikt tot het dak. Hetzelfde geldt voor de rest: ik wil liefde krijgen op elke mogelijke manier. Niet gek dat mijn lief soms de neiging heeft om gillend weg te rennen. Maar ík doe wel de afwas.

Michelle van der Molen
is vierdejaars journalistiekstudent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *