App-advies


Hallelujah: er is een nieuwe liefdesexpert in het land! Deze man, Tim Veninga, geeft vrouwen advies over hoe ze met mannen om moeten gaan. En laat die beste Tim nou net een nieuw e-book op de markt hebben gebracht: de Tekstgids. Over hoe wij vrouwen die mannen vol bindingsangst én zonder nesteldrang, met een simpel app’je aan ons kunnen binden.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het appen, sms’en of chatten voor de mannen niet telt als een pleziertje, maar als een moetje. Mannen vinden het prima dat je via de app laat weten dat je een halfuurtje later bent omdat je die mega tandpastavlek maar niet uit je favoriete jurkje krijgt, maar gebruik je app niet als open boek voor het tonen van je liefdesgevoelens. Ellenlange Romeo en Julia –gezanik doe je maar vanaf het balkon. Wil jij je liefje laten weten hoe je je voelt nadat je net twee uur geleden van zijn huis bent vertrokken: verscheurd en vol gemis omdat je álweer zonder hem bent? Dan bewaar je de troonrede voor als je hem weer ziet, want met een lange lap digitale tekst krijg je van hem geen blauwe vinkjes.

michelle-komma-nieuw-1-laag-jpgOok mag jouw appje nooit langer zijn dan die van hem. Als ik een appje stuur naar de jongen die ik leuk vind, wil ik alles vertellen. Maar dan ook echt alles. Heb ik mijn teen gestoten en kleurt mijn nagel een beetje blauwer dan de nagellak die ik heb gekocht om de plek te camoufleren, dan app ik hem dat meteen. In drie alinea’s, 368 woorden en 2000 tikgeluiden. Zit hij daar op te wachten? Waarschijnlijk niet. Ik heb het al die tijd verkeerd gedaan. Nee, wanneer jouw geliefde Brad Pitt je eindelijk appt, houd het dan kort. Dat wekt blijkbaar zijn interesse. (Huh, dit is geen prater. Die moet ik hebben!)

Wij vrouwen hebben nog heel wat te leren: de man heeft een minder getrainde duimspier en hij wordt niet opgewonden van een lap tekst vol emoties. Maar je weet nu wat je moet doen. Stuurt hij je een OK? Dan zet jij er gewoon een punt achter. Letterlijk én figuurlijk.

MICHELLE VAN DER MOLEN
is vierdejaars journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *