‘Hoi, ik ben jarig. Zoenen?’


Flirten, de eerste date, one-night stands: journalistiekstudente Michelle van der Molen weet alles van lust, liefde en relaties. Ben je van plan om iemand te scoren tijdens deze introductie? Luister dan goed naar haar tips.

De perfecte plek om te scoren
✗ Niet:
De kroeg. Natuurlijk, de alcohol stroomt en geeft je misschien iets meer moed. Maar dat is precies het probleem: de alcohol stroomt. Alles lijkt mooier en beter, maar als je de volgende dag wakker wordt met een kater is het mooie sprookje opeens wel heel snel uit. Blijkt zij gewoon een heks, hij een trol.
✔ Wel:
Windesheim, in het klaslokaal. Hoe sexy is het om elkaar app’jes te sturen tijdens de les, vunzige blikken uit te wisselen, maar elkaar niet kunnen aanraken? (Dat jouw benen per ongeluk langs die van hem of haar strijken, daar kun jij ook niks aan doen.)
✗ Niet:
Op het terras. Natuurlijk, er zijn genoeg leuke mensen die ook net zoals jij genieten van de laatste zonnestraaltjes. Maar afstappen op iemand die met zijn of haar vrienden van een biertje geniet? Dat is vragen om problemen…
✔ Wel:
In de supermarkt. Loop rondjes door de gangpaden en voordat je het weet, loop je rondjes door zijn of haar hoofd. Maar let er op welke dingen je in je mandje stopt, terwijl je door het andere geslacht wordt begluurd. Tampons zijn nu eenmaal niet zo charmant.
✗ Niet:
Toiletten. Gewoon niét in de rij voor de pisbak. Alleen die lucht al maakt geen goede indruk.
✔ Wel:
In het stadspark. Maar vermijd de ontblote bovenlijven. Té groot ego.

k08-‘Hoi, ik ben jarig. Zoenen’(03)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016Whatsapp-dictionary: wat je wél en niet kunt zeggen
Heb je de liefde van je leven getongd in de kroeg op een zaterdagavond plus nummer gescoord, weet je niet wat je moet zeggen! No worries: het whatsapp-woordenboek is hier voor al uw problemen!

✗ Vermijden:
‘Hey, lol, lolz, hihi.’ Serieus, hoe oud ben je?! ‘Poppie, goudmijntje, mijn allesje, teddybeer.’ Alleen bij het idee al krijg ik braakneigingen. Of na een wilde nacht het gesprek openen met: ‘alles goed?’ Het creativiteitsniveau van een dode mus.

✔ Welke woorden je wel legaal kunt gebruiken?
Blijf relaxed en zeg gewoon dat je een leuke avond hebt gehad en dat je hoopt elkaar nog een keer te zien. Niks aantrekkelijker dan een beetje zelfverzekerdheid.

Openingszinnen die je níét moet gebruiken
Oké, je wilt origineel zijn. Maar niet iedereen is even handig in flirten. ‘Hou jij ook zo van aardappelen?’, is mijn laatst gebruikte zin. Tja…

Maar nog veel erger dan mijn aardappelen zijn de volgende openingszinnen:
✗ Met welke lippen zullen we beginnen?
✗ Zeg, zullen we tongen of wil je voor eeuwig de kikker blijven?
✗ Zullen we een pizza halen en daarna neuken, of hou je niet zo van pizza?
✗ Hoi, ik ben jarig. Zoenen?
✗ Sorry, maar ik vroeg me af: heb ik met jou al het bed gedeeld?
Ik zou nog uren door willen gaan, maar mijn teiltje is vol.

k08-‘Hoi, ik ben jarig. Zoenen’(04)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016Seks op z’n students: hoe mot dat?
Je kunt je het misschien niet voorstellen: maar ook je huisgenoot met een voorliefde voor doedelzakken en bolognese-chips als avondeten doet aan seks. Maar wat doe je bij geluidsoverlast van hijgende roomies?

✔ Koop oordoppen en eet chocola om je eigen mislukte liefdesleven weg te eten
✔ Neem je partner mee naar huis en doe het spel van je roomies na, maar dan luider. Bij voorkeur als de schoonouders van je huisgenoot toevallig net op visite zijn.
✔ Doe de radio aan en zing keihard mee op ‘I want it that way’. Werkt ongetwijfeld libido-verlagend.
✔ Schuif briefjes onder de deur door met daarop: ‘Is dit alles wat je in huis hebt?!’
✔ Nodig je vrienden uit en hou een feestje. Klop bij je huisgenoot aan om je vrienden één voor één voor te stellen.

En andersom, om te voorkomen dat je huisgenoot ooit bij jou aan de deur klopt: neem nooit, maar dan ook nooit genoegen met een oud krakend bed, omdat het ‘maar voor in je studentenhuis’ is. Juist in je studentenhuis heb je een niet-krakend-kwaliteitsbed nodig.

Romantische dates in Zwolle
Oké, je hebt het telefoonnummer en hij of zij wil eindelijk met je daten! Je denkt dat je er al bent, maar dit is pas het begin. Want waar neem je iemand mee naar toe, om echt indruk te maken?
✔ Eet een ijsje bij Salute en maak een avondwandeling langs de oude stadsmuren. Water, romantisch sfeerlicht én ijs: beste combinatie ooit.
✔ Ga picknicken in het park. Of nog leuker: kijk van tevoren waar en in welke parken je mag barbecueën, en laat hem of haar het vuurtje aansteken. Fles wijn erbij: wedden dat jullie vuurtje ook snel vlamt?
✔Wythmenerplas! Niet alleen de plaats voor leuke festivals, maar ook perfect om te zwemmen in de zomer. Met bikiniweer…
✔ Doe een culinaire route op z’n Zwolle: kibbeling proeven bij de visboer, kaas op de markt, een taartje bij De Stadsbakker, pannenkoeken bij de Pannenkoekenboot en een cocktail bij Mizu om de dag af te sluiten. Liefde gaat écht wel door de maag.

Attention / disclaimer!
Leuk al die tips, maar onthoud dat je er na de eerste date nog niet bent. Blijf vooral jezelf, zodat hij of zij na een paar weken niet voor verrassingen komt te staan omdat je opeens ‘je best’ niet meer doet. Liefde is leuk: lach, neem niet alles te serieus en blijf elkaar respecteren. Dan komt alles vanzelf goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *