Drie keer de berg op tegen kanker


Windesheimmedewerker Wouter van Emst fietste vorige week drie keer de Alpe d’Huez op. En verdiende daarmee geld voor onderzoek naar kanker.

Van Emst en een vriendengroep haalden als team Kuiper maar liefst 21.500 euro aan sponsorgeld binnen. Windesheim had tijdens de lustrumdag al 392 euro gedoneerd. Studenten en medewerkers deden nog eens 351 euro in de donatieboxen in de Windesheimkantines.

Van Emst was een van de achtduizend Nederlandse sportievelingen die vorige week de Franse berg beklommen voor het goede doel. “Eigenlijk was ik van plan vier keer naar boven te fietsen. Maar ik had nog nooit een echte berg beklommen, alleen de heuvels in Zuid-Limburg. Dat viel dus flink tegen. Ik was vijf uur aan het zwoegen voor drie beklimmingen, toen was de koek op”, zegt Van Emst, die redacteur is bij de hogeschoolkrant. In totaal kreeg de stichting Alpe d’HuZes met de actie bijna dertig miljoen euro binnen. (EM)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *