Julia in Parijs 3/: ‘Zeven steden in zeven dagen’

Journalistiekstudente Julia Onclin studeert dit semester in Parijs. Voor WIN doet ze verslag van haar belevenissen.

Cityhoppen. Ik dagdroomde er al over toen ik nog in Nederland woonde en dit avontuur slechts een notitie in mijn agenda was. Wat zou ik graag meer van Frankrijk zien dan alleen Parijs. Bordeaux, Lyon, Nice, Monaco… zo ontzettend veel bijzondere steden.

Of ik het zo ver heb weten te schoppen dat ik die steden ook echt ga zien of heb gezien? Jazeker! Want op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in de bus tussen Montpellier en Marseille, in het wonderschone Zuid-Frankrijk.

Bordeaux, Toulouse, Montpellier
Aangezien we, geheel onverwacht, een week vakantie hadden, dacht ik samen met vier andere meiden (uit verschillende landen, namelijk Duitsland, Roemenië, Turkije en Spanje) die dezelfde minor volgen: waarom niet? Dus hebben we met zijn vijven een reeks citytrips georganiseerd. Afgelopen week begonnen we in Bordeaux en vervolgens bezochten we Toulouse en Montpellier.

Elke stad is een cultuur op zich. Bordeaux is bijvoorbeeld nog heel vergelijkbaar met Parijs qua gebouwen en sfeer. Druk, maar je merkt al wel dat de chaos die Parijs kent hier is vervangen door zuidelijke rust. Mensen mogen dan wel haast hebben, rennen en duwen doen ze niet.

Beetje Spaans
Op slechts drie uur rijden van Bordeaux vind je Toulouse. Rode gebouwen, blauwe ramen en deuren en kleine zijstraatjes. Toulouse heeft een hele eigen sfeer die een beetje Spaans aandoet. Ga je echter verder richting het hart van de stad, dan vind je een moderne winkelstraat met alle winkels die je maar kunt bedenken.

En hoewel Bordeaux en Toulouse naar mijn mening heel mooi waren, is Montpellier tot nu toe mijn favoriet. Het was 22 graden… 22! En overal staan palmbomen en cactussen nog vol in bloei. Het is net alsof je in een tropisch oord bent beland.

Nazomer
Als ik de mogelijkheid had om langer in deze stad te blijven, dan had ik er niet over na hoeven denken. Met het deprimerende weer in zowel Nederland als Parijs is deze nazomer een welkome verrassing.

Maar goed, de vakantie duurt een week, zeven dagen dus. Dat betekent dat we elke dag een andere stad kunnen zien en daar maken we dan ook gebruik van. Naast de drie steden die we al gezien hebben staan Marseille, Nice, Monaco en Lyon nog op het programma. Stuk voor stuk hele mooie steden.

En aangezien ik niet de hele rit van Montpellier naar Marseille typend op mijn telefoon wil spenderen, ga ik nu verder genieten van het adembenemend mooie landschap waar we doorheen rijden!

Bisous et à la prochaine fois,
Julia Onclin

Er zijn 1 reacties op «Julia in Parijs 3/: ‘Zeven steden in zeven dagen’»

  1. Amanda schreef:

    Wederom prachtig geschreven Julia ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *