Buitenkant: ‘Het is fijn om vrij te kiezen wie je wilt zijn’

Isabelle Lehnberg (21)
Student Communicatie

Welke kleding vind jij leuk?

“Ik draag altijd mijn Doctor Martens laarzen. Ik kan er uren op lopen, ze zien er cool uit en deze hebben strikjes op de voorkant, wat ze schattig maakt. Ik voel mij thuis in een lange rok en een T-shirt met een leuke tekst erop. Op deze staat: ‘I might be going to Hell, but all my friends will be there.’ Ik heb veel van dat soort T-shirts.”

Wie is jouw grote voorbeeld?

“Dit klinkt cliché, maar mijn moeder is mijn voorbeeld. Als ik twijfel over een outfit, zegt ze altijd dat het kan. Andersom ook; als mijn moeder bij mij komt en zij een outfit té vindt, zeg ik dat ze het gewoon moet aantrekken! Mijn ouders hebben mij altijd geleerd om mezelf te zijn. Dat probeer ik nu ook aan anderen mee te geven.”

Hoeveel haarstijlen had je?

“Ik heb heel veel kapsels gehad, ook allerlei lengtes. Ik heb zelfs eens hartjes geverfd in mijn haar. Nu heb ik deze buzzcut met roze haar. Ik was laatst aan het fietsen en een heel klein meisje wees naar mij en riep enthousiast: “Kijk, zij heeft roze haar!” Dat vond ik zo’n schattige reactie!”

Was je altijd zo expressief?

“In de eerste klas begon ik meer mijzelf te zijn, maar je bent als tiener nog onzeker. Je trekt je veel aan van wat anderen vinden. Maar later leer je dat die onzekerheid onnodig is, want iedereen is met zichzelf bezig. Iemand kijkt twee seconden naar je en vergeet je. Ik vind het fijn om vrij te kunnen kiezen wie ik wil zijn en me te kleden hoe ik mij wil kleden. Het duurde even voordat ik dat durfde.”

Tekst: Marije Kruithof
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *