Video: wedstrijd ‘ballen schieten’ bij Werktuigbouwkunde

In sportzaal 8 gingen eerstejaars werktuigbouwkundestudenten dinsdag met zelfgebouwde ‘pingpongballenverplaatsers’ de competitie met elkaar aan. De wedstrijd was een afsluitend event van het eerste semester.

In de eerste periode ontworpen de studenten in projectgroepen het concept. In de tweede periode hebben de studenten het detail ontwerp gemaakt, en vervolgens de verplaatser gebouwd.

“Het uiterlijk en de werking van de machine tijdens de wedstrijd is geen onderdeel van de beoordeling van het project”, vertelt docent Mark Meijer. “Dat gaat echt over het leren samenwerken en het werken met harde deadlines. Veel studenten hebben buiten hun lesuren vrijwillig heel wat uurtjes doorgebracht in de werkplaats.”

Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een keuring plaats. De machines moesten natuurlijk wel gebruiksveilig zijn, en de vloer van de gymzaal moet niet beschadigen. Daarna volgden verschillende rondes. Bij de eerste ronde moest de machine het pingpongballetje 3 meter ver schieten. Bij de tweede ronde 5 meter, en bij de derde ronde 7 meter. Bij de laatste ronde kregen de machines het écht zwaar te verduren, en moest er hier en daar duckt tape en spoedreparaties aan te pas komen.

Onze WIN-reporter Isabelle was bij de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *