‘Mannen betalen mij om gekleineerd te worden’ 

Studente xMissCherry (22) verkoopt als influencer spicy content via online platformen als FanCentro en Friends2Follow. “Er zijn heel veel mannen die daar een zwak voor hebben.”

Tot een paar maanden geleden had ze nog een bijbaan als kassière bij een supermarkt, maar daar kon ze haar woning plus vaste lasten niet meer van betalen, én ze was er zo veel tijd aan kwijt dat ze het niet meer kon combineren met haar studie aan Windesheim. Tijdens de Coronapandemie kwam ze op het idee om onder de naam xMissCherry* als content creator geld te verdienen

Foto’s van voeten 

“In het begin kreeg ik via Instagram berichten van mannen die foto’s van mijn voeten wilden kopen. Dan stuurde ik een Tikkie en betaalden ze. Maar op een gegeven moment werd dat zo veel dat ik besloot mijn content op een betaald platformen te gooien, dat maakte het voor mij veel overzichtelijker. Met mooie foto’s op social media trigger ik mijn volgers om naar mijn betaalde pagina’s te gaan. Daar kunnen ze een abonnement afsluiten voor meer exclusieve foto’s en video’s van mij. Ik richt me voornamelijk op fetisj-content, met als subcategorie femdom: dat staat voor mannen die gedomineerd of vernederd willen worden door een vrouw. Waaronder ook findom, waarbij mannen op verzoek ‘gedwongen’ worden geld te spenderen. Ook doe ik BDSM, dan moet je denken aan foto’s met latex, leer en andere wetlook pakken, laarzen met hoge hakken, kettingen, en lingerie met veel bandjes en gespen. Er zijn heel veel mannen die daar een zwak voor hebben!” 

Kleineren op verzoek 

Op het gebied van femdom kunnen fans in haar biografie lezen wat xMissCherry allemaal te bieden heeft, en wat voor verzoeken ze haar mogen sturen. En dat zijn er nogal wat. “Ik videobel ook met fans, en dan vertel ik ze dat ik alleen wil toekijken als ze me ervoor betalen. Sommige mannen vragen mij om blackmailing: dan laat ik ze een vernederende foto of video naar mij sturen, en vragen ze mij eigenlijk om te dreigen die foto’s naar hun familie of vrienden te sturen, chantage dus. Dat vind ik wel heftig, maar ze zijn bereid daar veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door mij af te kopen zodat ik het niet doe. Fans betalen mij vooral om denigrerende dingen tegen ze te zeggen, dat hoeft niet naakt of in lingerie, en willen ze dat wel dan verwijs ik ze weer vriendelijk naar mijn bio. Ik ben hier namelijk niet mee begonnen om ‘sexy’ te zijn, maar ik ben hiermee begonnen om mannen te helpen met hun kinks en fetishes. Dit vind ik leuk om te doen, en wat mee zit is dat ik altijd heel eerlijk en recht voor z’n raap ben. Daardoor kan ik best gemeen overkomen maar dat wordt in dit wereldje erg gewaardeerd.

Reacties 

Met honderden betaalde abonnees en twintigduizend volgers op Instagram is haar pikante beeldmateriaal en werk geen geheim voor haar familie en vrienden. Hoewel haar naasten het niet direct eens zijn, respecteren ze wel haar keuze voor dit werk. “Ik snap wel dat mensen er een mening over hebben en ik vind het lief dat ze beschermend zijn, maar het is mijn leven, mijn lichaam en ik bepaal zelf waar ik mijn geluk en geld uit haal.

Ik kan kopen wat ik leuk vind en hoef bij het boodschappen doen niet meer op de prijzen te letten. Mijn werk is ook een onderdeel van wie ik ben en daar ga ik voor een ander niets aan veranderen.  Vriendinnen zijn daarentegen juist heel nieuwsgierig naar mijn werk en wat ik allemaal meemaak, bij hen kan ik dan ook goed terecht met mijn bijzondere en bizarre verhalen. 

‘Waken voor mijn veiligheid’

Sinds dit werk ben ik veel zelfverzekerder geworden omdat ik van mijn fans hele lieve reacties krijg. Ik word elke dag met ‘u’ benaderd, en godin of meesteres genoemd. Tuurlijk zijn het mannen met bijzondere voorkeuren, dat houd ik wel in mijn gedachten. Het zijn mensen die je adoreren en er mogelijk alles aan doen om te achterhalen wie je bent en waar je woont. Maar ik hoef verder niets van hen, dit is gewoon mijn werk. Ik spreek ook niet af, ik doe het alleen online. Ik vertel dan ook vrijwel nooit waar ik woon. Dit alles om te waken voor mijn eigen veiligheid.”

Op de vraag of xMissCherry bang is dat haar content in verkeerde handen valt is haar antwoord dan ook: nee. “Ze kunnen mij niet pakken met de content die ik gratis aanbied, en betaalde content maak ik expres heel erg duur zodat de mensen er waarde aan hechten en het dus niet zomaar gratis rondsturen. Wat ze er vervolgens mee doen is aan hen, maar ik heb mijn geld dan al ontvangen.” Toch krijgt ze bijna dagelijks te maken met haatreacties. “Dat zijn van die ‘internetheldjes’ die dan gaan schelden onder mijn Instagramfoto’s. Sorry, maar daar heb ik echt schijt aan en ik vind het vooral heel zielig dat mensen dat doen. In het echt lopen ze je voorbij op straat. Ik denk ook niet dat dit werk voor je is weggelegd als je aan dit soort reacties veel waarde hecht. Je moet wel eelt op je ziel hebben, en sterk in je schoenen staan om dit werk te kunnen doen.”

Persoonlijk contact met ‘slaafjes’ 

Om haar fans ‘satisfied’ te houden en online te groeien investeert xMissCherry flink in haar onderneming. Al haar laarzen, latexpakken en lingeriesets koopt ze zelf, en voor goede foto’s vraagt ze een professionele fotograaf. Alles bij elkaar neemt het dus veel tijd en geld in beslag. “Ik begon met 0 fans en moest dit alles zelf opbouwen, dat heeft mij bloed, zweet en tranen gekost. Het komt echt niet zomaar aanwaaien! Maar gelukkig voelt het niet als werk. Of ik op mijn telefoon nou een berichtje krijg via Whatsapp of via het betaalde platform maakt voor mij niet uit. Het werk is heel flexibel. Ik kan bijvoorbeeld een dag in de week foto’s maken en die over een hele week aanbieden, maar reageren op berichten wil ik het liefst gelijk doen omdat ik mijn fans ook tevreden wil houden.”

En dat fijne contact is nou net de formule van dit werk: in tegenstelling tot gratis erotiek op internet betalen volgers om echt contact met xMissCherry te hebben. “Mijn slaafjes, want zo willen ze genoemd worden, vragen ook wel eens hoe mijn dag was. Dat persoonlijke contact is wat die mannen vaak missen in hun leven. Het is voor hen een uitlaatklep maar ook voor mij. Toch denk ik dat mannen die erotische content kopen wel steeds meer afgezonderd en preutser worden naarmate ze het vaker doen, omdat zij enkel voldoening halen uit online content die zij kopen. Ze kunnen de hele dag alleen in bed liggen met de gordijnen dicht en zich vermaken met beelden. Content creators worden juist opener tegenover erotiek omdat ze geneigd zijn steeds verder grenzen te verleggen; dat kan wel gevaarlijk zijn als je onzeker bent. Ik verleg mijn grenzen niet en ik heb plezier in hoe ik mijn slaafjes nu kan helpen. In Nederland zie ik dit werk echt als iets wat nog gaat groeien. Mede door de inflatie gaan jongeren toch op zoek naar manieren om makkelijk geld te verdienen.”

Toekomstplannen 

Om de exclusieve content van xMissCherry te zien, betalen abonnees 20 euro per maand. Als ze willen dat xMissCherry even de tijd voor hen neemt door bijvoorbeeld te chatten of videobellen, betalen ze daar extra voor. Maar met prijzenlijsten werkt ze niet. “Ik baseer mijn prijzen op hoe goed de band is met mijn fan, hoe veel geld hij al heeft uitgegeven en op wat voor manier hij met mij praat. Een gunfactor om het maar zo te noemen. Doe je het goed, krijg je wat van mij. Luister je niet? Krijg je straf.”

“Op dit moment verdien ik meer dan ik zou verdienen als ik afgestudeerd ben. Echter zie ik het werk wat ik nu doe wel als iets tijdelijks. En wat mijn professionele carrière betreft vermoed ik niet dat het werk wat ik nu doe invloed heeft op mijn toekomstige baan.  
Mijn studie betaal ik er ook van, en als ik zo doorga ziet het ernaar uit dat ik later geen studieschuld heb. School gaat altijd voor, door te studeren bereik ik écht wie ik wil zijn en wat ik wil worden.”

*De echte naam van xMissCherry is bij de redactie bekend.

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto’s: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *