Mijn bijbaan: ‘Net iets harder dan de toegestane snelheid’

Bedrijfskundestudent Henry van Kuijk (19) is behalve student ook privéchauffeur.

Jij rijdt dus veel in dure auto’s?
Jazeker! Ik rijd in auto’s waar de gemiddelde Nederlander niet in rijdt. Dan kun je denken aan de mooiere modellen van Audi. Verder is het belangrijk dat ik er verzorgd uitzie. De kledingvoorschriften zijn ‘smart casual’, dus meestal draag ik een tweedelig pak.

Hoe werkt het precies?
Ik werk voor Mobiliteitsdiensten Nederland, een groot bedrijf met zo’n 800 man personeel. Als een klant ergens heen wil, belt hij naar het hoofdkantoor. Dan pik ik hem of haar vervolgens op die locatie op. De klanten zijn vooral mensen uit de zakenwereld. Het is dus wel chique allemaal. Wegens privacyredenen mag ik geen namen van klanten noemen, maar ik heb vaak belangrijke mensen uit de zakenwereld of politiek in de auto.

Verdien je ook goed?
Ik heb een nulurencontract waarbij ik mijn beschikbaarheid kan opgeven. Hierdoor is het heel flexibel werk en dus goed te combineren met mijn studie. Ik verdien ongeveer 8 euro per uur en daar komt nog fooi bovenop. Ik verdien dus best goed voor een bijbaantje.

Heb je wel eens een bekeuring gekregen?
Nee, gelukkig niet. Je brengt mensen door het hele land, dus de rijvoorschriften zijn wel strikt. Zo rijd ik net iets harder dan de toegestane snelheid zodat klanten op tijd komen, maar toch niet zo hard dat je een boete kan krijgen. Na elke rit geven klanten een beoordeling, dus er wordt wel op je gelet. Ik ben ook wel eens bang geweest om zo’n dure auto kapot te maken, maar daar ben ik gelukkig voor verzekerd.

Dianne Bleeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *