Joost Heuver: ‘Terug naar mijn eerste open dag’

Vorige week (11 november) konden aankomende eerstejaars de Zwolse campus bezoeken tijdens de open dag. En het was weer ouderwets druk, heb ik me laten vertellen. De files op de rondweg bevestigden dat. Ik ben zelf ook even over de informatiemarkt gelopen in de lobby van het X/T-gebouw.

Ik zag veel docenten en studenten in felgekleurde shirts, Ik zag geinige gadgets en geïnteresseerde tieners en ouders.

De laatste jaren waren dit soort evenementen vaak online vanwege Corona, wat toch minder leuk was. Live naar bewegende robots kijken, door de gangen wandelen, lokalen bekijken en docenten of studenten spreken. Dat is toch stukken beter voor een scholier dan online naar een droge PowerPointpresentatie kijken en via Teams een vraag willen stellen maar niet durven, omdat je niet wilt dat alle ogen opeens op jou gericht zijn.

Melancholisch

Al die jonge mensen die met grote ogen rondliepen, ik werd er een beetje melancholisch van. Het deed me terugdenken aan die ene keer dat ik, als middelbare scholier, een open dag bij Windesheim bijwoonde. Niet met m’n ouders, maar met drie klasgenoten.

De enige twee dingen die ik me er nog van kan herinneren is dat ik het tof vond toen ik iemand hoorde zeggen dat er een zwembad was en dat ik een ballonfiguur kreeg: een aap in een palmboom waarmee ik de rest van de dag lachend voor gek liep. Waarom ik, op basis daarvan, niet voor Windesheim heb gekozen, is me een raadsel.

Kleurrijk

Gelukkig is het uiteindelijk helemaal goed gekomen met mij. En kan ik – nu als medewerker – uit ervaring vertellen dat Windesheim een heel fijne omgeving is voor studenten en medewerkers.

Een kleurrijke hogeschool waar veel georganiseerd wordt, die goede scores behaalt en over een zwembad beschikt.

De mogelijk toekomstige studenten gingen hopelijk ook met een positief gevoel over Windesheim naar huis. Dit jaar zonder ballonfiguur; je kunt niet alles hebben…

Joost Heuver is medewerker bedrijfsvoering bij de opleiding HBO-ICT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *