Nieuwe dienstregeling NS: langer reizen, volle treinen en probleem voor minder valide Windesheimers

Studenten en medewerkers van Windesheim die met het ov komen moeten rekening houden met een langere reistijd, vollere treinen en omreizen. Vooral de reizigers uit het noorden hebben te kampen met de gevolgen van de nieuwe dienstregeling: in de spits rijden er namelijk minder stoptreinen tussen Groningen en Assen.

Op dit moment is niet bekend of Windesheim de nieuwe dienstregeling meeneemt bij het inroosteren van de Open Dagen van de voltijdopleidingen. Deze zijn vrijdag in Zwolle en zaterdag in Almere.

Ook is nog niet duidelijk of Windesheim maatregelen neemt bij het inroosteren van colleges op langere termijn. Door de tentamenperiode hoeven studenten deze week nog niet voor colleges op Windesheim te komen.

Treinreizen wordt onmogelijk

Voor Windesheimers met een functiebeperking is reizen met de trein bijna onmogelijk. Ieder(in), de belangenorganisatie voor mensen met een lichamelijke handicap, benadrukt vandaag in een interview met NU.nl namelijk hoe schrijnend de nieuwe situatie voor deze reizigers is. Omdat zij hulp nodig hebben bij het in- en uitstappen en er een lift aanwezig moet zijn. Door het personeelstekort bij NS kan deze hulp bijna niet meer geboden worden. NS vindt de situatie volgens NU.nl ‘heel vervelend’, maar de reisorganisatie geeft geen oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *