Veel minder bussen naar en vanaf Windesheim

Slecht nieuws voor wie vanaf de campus van Windesheim met de bus naar het station wil, of andersom: vanaf zondag 13 december kan dat veel minder vaak. De dienstregeling in Zwolle gaat namelijk flink veranderen.

Het busvervoer in en rondom Zwolle wordt op 13 december overgenomen door Keolis, dat vervoer gaat aanbieden onder de naam RRReis, en uitsluitend met elektrische bussen rijdt.

Halte Burg. van Walsumlaan

De belangrijkste verandering voor reizigers van en naar Windesheim is het vervallen van halte Burgemeester van Walsumlaan, met in- en uitstapplekken aan weerszijden van de weg, vlak vóór de campus (zie foto hieronder). Deze halte, waar doordeweeks overdag elk half uur een bus stopt (zowel ván als náár het station), is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bussen rijden vanaf 13 december via een andere route de wijk Zwolle Zuid in.

Vanaf daar de bus pakken naar het station, of andersom, kan straks helemaal niet meer. Reizigers wordt op de website van RRReis geadviseerd om te lopen of de fiets te pakken.

De haltes aan de Burgemeester van Walsumlaan komen te vervallen

Halte campus

De tweede buslijn die Windesheim aandoet is (scholieren)lijn 641, die stopt bij halte ‘campus’, te vinden tussen gebouw A en middelbare school Greijdanus. Met deze bus, die vanuit Urk via Kampen naar het station in Zwolle en de campus rijdt (en ’s middags in omgekeerde richting), kunnen reizigers alleen ’s ochtends vroeg Windesheim bereiken. Rond 9.30 uur vertrekt de laatste bus vanaf station Zwolle naar de campus. Vanaf 14.16 uur rijden er bussen vanaf de campus naar het station en daarna door naar Kampen en Urk. De dienstregeling van deze lijn verandert niet.

Er is inmiddels een petitie gestart tegen de nieuwe dienstregeling in Zwolle, te vinden via: beterovinzwolle.petities.nl.

Er zijn 2 reacties op «Veel minder bussen naar en vanaf Windesheim»

  1. Albert Groothedde schreef:

    Ik heb 10 jaar geleden bij de directeur FB al aangegeven dat een NS station achter gebouw X wenselijk zou zijn. Daar werd helaas hard om gelachen. Ik vind het nog steeds een goed plan.

  2. Mark Stadhouders schreef:

    Het plan is goed, maar het is helaas volstrekt onrealistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *