Eindfeest markeert overgang naar studie IB

De opleiding International Business and Languages houdt op 3 november een ‘eindfeest’, omdat de oude variant van de opleiding stopt. De studie gaat door onder de naam van de nieuwe variant, International Business.

De oude variant International Business and Languages (IBL) startte 22 jaar geleden.

Vanwege een landelijke herindeling van de economische opleidingen werd IBL van Windesheim in 2018 omgevormd naar International Business, met dezelfde docenten, vertelt propedeuse-coördinator Laura Berends die het eindfeest organiseert.

Alle IBMS- en IBL-opleidingen in Nederland gingen vier jaar geleden over in de nieuwe, volledig Engelstalige, opleiding International Business, veertien studies in totaal verspreid over Nederland.

Diploma

Afgelopen juli nam de eerste lichting nieuwe IB-studenten hun diploma in ontvangst na vier jaar studie.

“Volgend jaar september stopt de oude opleiding IBL officieel en mogen er geen diploma’s van de oude variant uitgereikt worden. Het beëindigen vinden we toch een bijzonder moment.”

Vandaar het eindfeest, waarmee de opleiding de overgang naar IB wil markeren. Tijdens de feestavond wordt een boekje over IBL uitgereikt dat speciaal hiervoor is gemaakt.

Naamsverandering

Overigens hebben ook enkele andere opleidingen van Windesheims domein Business, Management en Recht sinds 2018 dergelijke inhoudelijke wijzigingen en naamsveranderingen ondergaan, waaronder Bedrijfskunde MER. Maar IBL is – voor zover bekend – de enige die de oude naam officieel vaarwel zegt via een eindfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *