Buitenkant: ‘Dit zou ik nooit in de klas dragen’

Marylène Boerland (23)
Student Pabo

Is dit jouw partydress voor vanavond?

“Ja, met uitgaan wil ik lekker opvallen. Dan zie je me in een korter rokje, een topje met lagere hals of eentje die veel te opvallend is met glitters. Overdag draag ik vaak een simpele spijkerbroek met shirt omdat ik dan met mijn werk of school bezig ben. Als je voor de klas staat kun je zoiets natuurlijk niet dragen.

Ik loop wel vaak op hoge hakken, ook als ik les geef. Dat doe ik al sinds mijn negende, ik wilde mijn oudere zus nadoen. Sinds mijn vijftiende draag ik bijna dagelijks hakken.”

Was je altijd al zo opvallend met uitgaan? “Nee. Eigenlijk pas sinds ik een paar jaar geleden een tijdje in Madrid woonde. Daar maakt het echt niet uit wat je draagt tijdens het stappen. Zelfs ík vond dat de mensen daar wel wat minder blote kleding aan mochten trekken. Sinds ik terug ben in Nederland boeit het mij ook niet meer zo veel wat anderen vinden. Mijn haar heeft intussen alle kleuren gehad.

Word je wel eens lastig gevallen in zo’n outfit?

“Ja, mensen gaan wel eens aan me zitten tijdens het stappen. Maar dat moeten ze bij mij niet doen, dan word ik pissig. Omdat ik een kort rokje draag, betekent dat niet dat ik betast wil worden. Dat houdt me soms wel tegen in mijn kledingkeuze, bijvoorbeeld als ik buiten Zwolle ga stappen. Thuis bij mijn ouders in Friesland trek ik ook nooit iets opvallends aan. Daar wordt er vaker iets van gezegd en dat vind ik echt naar.”

Tekst: Elles Mulder
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *