Buitenlandse docenten bezoeken Windesheim

Vijftig gastdocenten en vijftig studenten van over de hele wereld bezoeken deze week de Windesheim campus voor de International Week van opleidingsdomein Gezondheid & Welzijn.

De International Week, getiteld ‘A connecting world; local, global and intercultural challenges within Health Care and Social Work’, kan dit jaar voor het eerst na de coronaperiode weer gehouden worden op de Zwolse campus.
Er worden tientallen workshops, keynote lezingen en inspiratiesessies gehouden voor de eerstejaars studenten en medewerkers van Gezondheid & Welzijn. De voertaal is Engels.

Tussen werelden

De week wordt vanochtend (25 april) om 10 uur geopend door domeindirecteur Victorine de Graaf in het auditorium. Daarna is de eerste keynote lezing door Dr. Gili Yaron (zie foto, Yaron is senior onderzoeker bij het lectoraat Goed Leven met Dementie).
Haar lezing heeft de titel: ‘Tussen werelden: cultuureel sensitieve zorg in de gezondheidszorg, maatschappelijk werk en daarbuiten’.

Gili Yaron. Foto: Windesheim

Yaron zal ingaan op de culturele diversiteit waar professionals tegenwoordig dagelijks mee geconfronteerd worden. Hoe zorg je voor persoonsgerichte zorg als de wensen, waarden en situatie van anderen zo heel anders zijn dan die van jou? Yaron duikt in ‘cultureel sensitieve zorg’ met behulp van huidig onderzoek, filosofische theorie en haar eigen ervaringen als migrant.

Inspireren

Via de International Week wil het domein studenten een ‘window to the world’ bieden door kennis, verhalen en ervaringen te delen. Om zo, vanuit een breed (lokaal en internationaal) perspectief, te kijken naar hedendaagse vraagstukken binnen Health Care en Social Work en studenten bewust te maken van internationale en interculturele kennis en competenties.

Daarnaast is de week bedoeld om medewerkers van G &W en partneruniversiteiten met elkaar te verbinden, kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren voor nieuwe samenwerkingsinitiatieven op het gebied van internationalisering.

Het atrium van het entreegebouw fungeert deze week als ‘international hub’ voor de deelnemers aan de International Week. Daar worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een bioscoop (waar de documentaire Last Minute Weeshuis wordt getoond), een inspirational wall en de expositie ‘Colours of an inclusive tomorrow’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *