Tattoo: ‘Boeie’

“Als ik naar deze smiley kijk, denk ik terug aan de zomer dat ik net 18 was. Ik ging voor het eerst op vakantie zonder ouders. Ik begon toffe dingen te ontdekken zoals concerten, waar ik eerder nog niet heen mocht omdat ik nog geen 18 was. Maar deze zomer ging ik met een vriendin naar Sziget, een vet festival in Budapest. Er stond een soort woonwagen waar je tattoos kon laten zetten. Dagenlang liep ik er voorbij, tot ik dacht: boeie, ik neem er eentje. Smileys zaten dat jaar in de huisstijl van Sziget en ik hou wel van die kleine tekeningetjes. Een smiley voelde daarnaast als een teken van vrijheid. Hij paste precies bij die zomer. Een simpel plaatje, maar hij geeft me een bijzonder gevoel.”

Ariane van Amstel
Vierdejaars student communicatie

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *