Buitenkant: ‘De kilo’s vlogen eraf’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Emma Geerts (23), tweedejaars communicatie

Hou je van comfi kleding?

“Eerder droeg ik enkel oversized, toen had ik nooit voor zo’n getailleerd shirt gekozen. Ik ben twintig kilo afgevallen! Ik at veel en bewoog weinig. Daarnaast slikte ik antidepressiva, waardoor ik veel vocht vasthield. Toen ik stopte met de medicatie en meer bewoog, vlogen de kilo´s eraf. Twintig kilo, in drie maanden. Het is opeens een stuk comfortabeler. Als je maar goed in je vel zit, dat is het belangrijkst.”

In je kleren zie ik weinig kleur. Klopt dat?

“Ik draag altijd veel zwart. Het liefst combineer ik dat met één felle kleur. Het is mijn statement. Ik vind het belangrijk dat je kunt zijn wie je bent. En dat kun je laten zien met je kleding. Ik heb schoenen met gouden kettingen en spijkerbroeken met grote vlammen en krijttekeningen. Maar die broeken moeten nog langs de kleermaker, dit is de enige die ik nu pas.”

Wat zeggen al die sieraden over jou?

“Het maakt je outfit af. Als ik niks draag, mis ik ze. Aan mijn ketting hangt een microfoon: ik heb vroeger veel muziek gemaakt en doe nu aan spoken word. Daarvoor praat ik veel met mijn handen. De ringen leggen daar een extra accent op.”

Is rood je eigen haarkleur?

“Eigenlijk ben ik donkerblond. Ik heb het vroeger bruin, paars en roze geverfd. Maar de afgelopen vijf jaar heb ik het rood. Op school kent niemand mij anders. De kleur vervaagt snel. Is het net geverfd, dan voel ik mij krachtiger. Dat je weer denkt: ‘hier ben ik’!

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *