Bubbelsevent showt onderwijsvernieuwing

Onderwijs vernieuwen en de student meer aan zet? Het innovatieteam probeert dit samen te brengen in een sprankelende bijeenkomst rondom het atrium op de campus.

In september startte het innovatieteam met het bewerkstelligen van drie learning labs:
– Student Sense of Belonging,
– Multidisciplinair samenwerken aan complexe vraagstukken en
– Docentrollen, didactiek en pedagogische relatie.

Dit in het kader van verschillende thema’s binnen de Strategische Koers zoals de persoonlijke flexibele leerroute voor de student en de betrekking van de docent, maar ook technologische ontwikkelingen en het streven naar meer inclusiviteit binnen de hogeschool.

Op 4 november organiseert het team voor het eerst weer een fysiek evenement om de learning labs te showen. Denk aan workshops, informatiestands, en presentaties onder het genot van een hapje en drankje. Teamlid Karin Kloosterman is trots: “We hopen veel docenten te bereiken: bezoekers willen we op verschillende vlakken inspireren en tegelijkertijd kennis laten maken met de ontwikkelingen op het gebied van onderwijsvernieuwing. Het is belangrijk om te discussiëren over thema’s van de Strategische Koers vanuit ervaringen, maar ook vanuit nieuwe perspectieven.”

Ideeën schetsen in de learning labs
Ontmoetingsplekken waar met elkaar gesproken wordt over onderwijs, waar wordt geïnspireerd en ontwikkeld is de beschrijving van de learning labs. Deze ontmoetingsplekken zijn opleidings- en domein overstijgend en zowel studenten als medewerkers kunnen input leveren. Op Sharenet lees je meer over de learning labs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *