Buitenkant: ‘Ik draag geen make-up’

Isabelle van Sliedregt (19), is derdejaars communicatie, en draagt zoveel mogelijk tweedehands kleding. “Al die fast fashion, daar kan ik best boos om worden.”

Lekker kleurrijk pak!

“Ik wilde het al heel lang, maar het is merkkleding van Le Café Noir Studio. Toen de broek in de sale was heb ik die meteen gekocht. Op Vinted kwam de blouse voorbij. Met unieke items hoef je minder moeite te doen om er leuk uit te zien. Deze broek heeft bijvoorbeeld een split. Ik ben elke ochtend twintig minuten bezig met het samenstellen van een outfit. Maar ik draag geen make-up, dat scheelt weer tijd.”

Je draagt geen make-up?

“Op mijn veertiende heb ik het een tijdje gedragen, maar toen dacht ik: ‘hier ga ik niet elke ochtend zoveel tijd aan besteden’. Mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf al donker, net als mijn wimpers. Ik vind niet dat ik het nodig heb. Bovendien heb ik een heel gevoelige huid.”

Een gevoelige huid! Hoe werkt dat?

“Ik heb de huidziekte psoriasis. Het begon op mijn veertiende met allemaal kleine droge plekjes. Op mijn zestiende kreeg ik het ook in mijn gezicht, daar was ik best onzeker over. Nu heb ik soms nog een klein plekje op mijn lichaam. Na een halfjaar ben ik plantaardig gaan eten. Ik denk dat dat helpt.”

Shop je graag tweedehands?

“Ja, zoveel mogelijk! Het is goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Veel mensen kopen hun kleding bij Zara, H&M of Shein. Daar kan ik best boos om worden, al die fast fashion. In Zwolle koop ik veel bij Appel en Ei, mijn favoriete winkel. Sieraden maak ik zelf. Eén ketting heb ik altijd om: die van mijn Molukse oma. Ze heeft veel meegemaakt, een sterke vrouw. Eerst vond ik de ketting met kraanvogel lelijk, nu doe ik ‘m nooit meer af.”

tekst: Michelle van der Molen
foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *