CvB wijst vragenlijst over Strategische Koers af

Het College van Bestuur voelt er niet voor om samen met de Centrale Medezeggenschapsraad de mening van docenten te peilen.

Het College van Bestuur heeft het voorstel van de Centrale Medezeggenschapsraad afgewezen om gezamenlijk de huidige vragenlijst te verspreiden over de inhoud en implementatie van de Strategische Koers. De Raad acht een dergelijke ‘peiling’ onder docenten noodzakelijk, gezien de grote bezorgdheid die gedurende de afgelopen maanden opklinkt. Ze wil naast de luide stemmen, zoals verwoord in de WIN, ook de zachte stemmen in de hogeschool horen. Het inventariseren van de voornaamste zorgen kan het innovatieproces alleen maar ten goede komen, vindt CMR-voorzitter Claudia Tempels. ‘We zoeken de samenwerking met het CvB omdat we voor dezelfde opgave staan.’

De vragenlijst, bestaande uit een aantal stellingen gebaseerd op publicaties in de WIN opgesteld door lector Anneke Smits, vond bij het CvB echter geen genade. Volgens het College zoekt de Raad slechts bevestiging van eigen standpunten en zou een dergelijke peiling een ‘polariserend effect’ kunnen hebben. Tempels betreurt deze reactie: ‘Ze staat in schril contrast met de intentie van ons initiatief. We begrijpen het belang van de juiste formuleringen van de vragen en we hadden graag samen met het College gebouwd aan een verbeterde versie.’

Het College heeft niet aangegeven daaraan mee te willen werken. Nog niet. Dat verzoek ligt in september weer op tafel. En als het College bij de weigering blijft, wat dan? Tempels: ‘Die peiling, die komt er sowieso.’ (MH)

Er zijn 4 reacties op «CvB wijst vragenlijst over Strategische Koers af»

 1. Herman Verveld schreef:

  Ongelofelijk! Wat een wantrouwen naar ons als professionele docenten en medewerkers spreekt hier uit. Opnieuw voel ik me niet serieus genomen: als vakmens en als gesprekspartner. Bij mij brengt dit juist een polariserend effect teweeg….

  Claudia, mijn steun heb je nog steeds! Luid en duidelijk! Laat de peiling maar komen!

 2. Fred Dijk schreef:

  “Bevestiging van eigen standpunten”…. doet het CvB dat niet dan? Natuurlijk wél! Wat een flagrante projectie.

 3. Esther schreef:

  hihi tot zover de inclusiviteit van meningen die anders zijn dan die van jou. Maar laten we vooral een goedlopend instituut weer volledig van de grond opbouwen en de discussie hierover en gebrek aan onderbouwing negeren. Ook zo duurzaam. Goed bezig Claudia!

 4. Lubke schreef:

  Wat een bijzondere reactie van CvB. Vreemd dat zij niet beseffen dat de CMR een zelfde doel nastreeft: een hogeschool waar studenten en docenten het goed hebben. Docenten zijn NIET de vijand, Henk en Inge….Bang zijn voor polarisatie… of voor een afwijkende mening? Hup CMR, Hup Claudia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *