Vluchtelingstudent Muhannad aan de slag bij infrabedrijf

Dit jaar begon Muhannad Wahba als stagiair bij infrabedrijf Roelofs Advies & Ontwerp BV in Den Ham. Het beviel van beide kanten zo goed dat hij ook na zijn stage mocht blijven werken. Muhannad deed dit studiejaar mee aan Windesheim’s Werkervaringsproject voor hoogopgeleide vluchtelingen.

Enorm blij is hij, en opgelucht. “Sinds 2018 woon ik in Nederland. Daarvoor werkte in Dubai als landschapsarchitect, bij het bedrijf dat ook de bekende Palmeilanden ontworpen heeft. Nu werk ik als assistent-ontwerper aan een plan voor de stationsomgeving in Nunspeet.”

Doorzetter

Werkplekbegeleider Katja Mackus is enorm trots dat Muhannad het team van Roelofsgroep versterkt: “Hij heeft ambitie, hij houdt van zijn werk, en is een doorzetter. En we leren veel van elkaars culturen.”

Vanaf het moment dat Muhannad in Nederland kwam was hij gefascineerd door het volgebouwde landschap. Het grootste verschil tussen zijn werk in Dubai en in Nederland is dan ook de ruimte: “Dubai ligt in de woestijn dus er zijn veel mogelijkheden voor nieuwbouw. In Nederland moeten bestaande projecten steeds opnieuw aangepast worden, omdat er geen extra ruimte is. Ik woon nu zelf in Nunspeet, dus als ik door de stad rijd denk ik veel na over dingen die beter kunnen. Mijn droom is ooit in Nederland een eigen onderneming te starten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *