Judith: Zomervakantie!

Met een biertje op het terras of luieren in de zon, ik kijk er helemaal naar uit: de Zomervakantie. Eindelijk een moment om na alle stress en hectiek van de laatste periode even te laten gaan. De coronaregels zijn versoepeld dus we mogen weer wat meer, wat zorgt voor nog net wat extra vrijheid. Tijd om te genieten!

Genieten kan op verschillende manieren. Ten eerste zou ik terrasjes-hopper kunnen worden: elk uur een nieuw terras. De horeca heeft het zwaar gehad de afgelopen tijd en op deze manier kan ik mij ervoor inzetten om al mijn favoriete cafés te behouden. Daarnaast vind ik het enorm gezellig om met een paar vrienden een stad door te sjokken, op zoek naar het volgende terras. Ik heb weer de mogelijkheid om mijn vrienden vaker te zien, dus daar ga ik zeker gebruik van maken!

Kanoën bij volle maan

Ten tweede zou ik dingen kunnen gaan doen die je normaal nooit doet. Ik zou naar Limburg kunnen gaan om een tocht maken met sleehonden door het bos; zoiets heb ik nog nooit gedaan. Of in Utrecht kun je nacht-kanoën bij volle maan en in Scheveningen kan ik gaan surfen. Ik ga goed gebruik maken van de vrije tijd om nieuwe herinneringen te maken!

Ik ga nieuwe vrienden maken door zelf op mensen af te stappen, of ik ga mee op een single-reis, groepsreis of jongerenreis. Hierbij kan ik met allerlei gezellige mensen op vakantie en maak ik vast en zeker vrienden.
Op dit moment zit zo’n reis er nog niet in vanwege een laag studentenbudget, dus ik ben al op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Ook in de buurt worden genoeg activiteiten georganiseerd! Vanuit cafés, buurtverenigingen of studentenverenigingen. Als ik mij daar aansluit voor een middagje leukigheid, heb ik kans om vrienden voor het leven te maken!

Sociaal studentenleven

Kortom: De afgelopen twee jaar is er weinig terecht gekomen van mijn sociaal studentenleven. Nu er meer mogelijk is, is het tijd! Ik ga alle verloren studententijd inhalen en geniet zoveel als ik kan. Ik ben immers maar één keer student, dus ik ga er wat moois van maken!

Judith Kreuze is tweedejaars student Social work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *