Opnieuw in lockdown: Alle lessen moeten weer online

Hogescholen, dus ook Windesheim, mogen de komende weken geen fysieke lessen meer geven, vanwege de strengere coronamaatregelen die de regering heeft aangekondigd. Praktijkvakken en toetsen kunnen nog wél fysiek doorgaan.

Dat heeft Windesheims bestuurscollege gisteren laten weten in een bericht aan alle studenten en medewerkers. Vanaf morgen tot en met 17 januari vervallen alle geplande fysieke lessen en gaat het onderwijs online door. Voor praktijkvakken (bijvoorbeeld sportlessen of werkplaatsen) geldt een uitzondering: die kunnen wél doorgaan op de locaties in Zwolle en Almere. Ook de toetsweken gaan door op locatie.

Toetsperiode

De komende toetsperiode van januari kan dus gelukkig wél doorgaan zoals gepland. Ook stages en afstudeeropdrachten kunnen doorgaan, tenzij de stage- of afstudeerinstelling van de student iets anders moet besluiten.

De komende dagen krijgen de studenten via hun opleiding meer informatie over wat de maatregelen voor hen betekenen. Het bestuurscollege vraagt medewerkers om de komende periode zoveel mogelijk thuis te blijven werken en alleen naar de campus te komen als het echt niet anders kan.

Lockdown

Met de strengere maatregelen van de regering komt voorlopig een einde aan de beperkte mogelijkheid die Windesheim het afgelopen semester had om lessen op de campus te verzorgen. Vóór de zomer lag de campus al maanden stil tijdens de eerste Coronagolf. Na de zomervakantie werden de maatregelen versoepeld en mochten medewerkers en studenten weer af en toe naar de campus komen.

Maar door de uitbraak van de tweede Coronagolf moesten de medewerkers en docenten sinds oktober weer geheel thuis gaan werken, behalve om lessen te verzorgen. Door deze nieuwe lockdown worden de mogelijkheden nog weer verder teruggedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *