‘Kom naar het Paard, maar neem je verantwoordelijkheid!’

Het Vliegende Paard bestaat dit jaar 25 jaar. 2020 had dus een feest moeten worden – maar corona gooide alles in de war. Eigenaar Dennis Kaatman over het afgelopen én het komende half jaar.

Het ging bliksemsnel. Het eerste jubileumfeest was gepland op een vrijdag en moest worden afgelast. Twee dagen later was er de lockdown voor de hele horeca. Er brak een onzekere tijd aan. En die onzekerheid is er nog steeds, zegt Kaatman. “Voor mij, mijn medewerkers en alle ingehuurde mensen. Eerst twee maand dicht en nu open met veel beperkingen. Ik ben ontzettend trots op mijn collega’s. Het is hen bepaald niet in de koude kleren gaan zitten. Maar ondanks alles hebben ze geknokt om er het beste van te maken.”

Hoe moet het nu met het jubileum? Zijn alle festiviteiten van de baan, of komt het nog een keer?

Dat laatste. Als we weer volledig open mogen en weer echt met elkaar kunnen feesten en dansen, gaan we ons jubileum alsnog vieren. Ondertussen hebben we ook fantastische nieuwe initiatieven ontplooid. De vegaterriër, een vegetarisch streetfood concept, met gerechten waar de notoire vleeseter nog zijn vingers bij aflikt, een verbouwing in ons pand, foute verzoekjes, silent disco edition, en een nieuwe menukaart. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Hoe staat het met de financiën? Heeft Het Vliegende Paard extra steun nodig om het de komende maanden uit te zingen?

We kregen te maken met een halvering van de omzet. Maar dankzij steun van de overheid en de pandeigenaar (en dan bedoel ik dus Windesheim), een dikke spaarpot en creatief ondernemerschap gaan we het uitzingen. Steun blijft nodig maar we gaan er alles aan doen om binnen de opgelegde maatregelen alles eruit te halen en het bedrijf gezond te krijgen.

Komt de programmering weer op gang. Kunnen de verenigingen zich aanpassen?

Ja. Het is zoeken naar wat kan, wat veilig is. Het is voor alle verenigingen en ons weer pionieren. Best leuk ergens…. Speciaal voor de eerstejaars zijn we een ‘ontdek de stad en je klas’ concept aan het uitwerken. Een tour door de binnenstad langs must see’s en dan aansluitend een etentje in het Paard. Allemaal coronaproof natuurlijk. Ik hoop dat snel af te hebben en dat het gesteund wordt door de hogeschool.

Ben je wel eens bang dat Het Vliegende Paard de bron kan worden van besmettingen?

Ik vind het best spannend. Het is mogelijk dat we in het Paard tegen besmettingen aanlopen. Zoiets staat of valt met de discipline van onze gasten om met klachten gewoon niet bij ons te komen.

Dus ik zou tegen iedereen willen zeggen: bezoek de horeca, maar neem je verantwoordelijkheid! Kom niet als je corona-klachten hebt. Volg de regels op en luister naar de medewerkers. Want die moeten alles in goede banen leiden, en ze hebben het best pittig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *