Studentenverenigingen in tijden van Corona (2/4)

“Er zijn leden die het contact erg missen. Daar willen ze zeker voor online komen!”

Scholen en kroegen zijn dicht, veel dispuutgenoten trekken terug naar het ouderlijk huis en samen eten, vergaderen of een terrasje zit er ook niet meer in. Wat doen studentenverenigingen in coronatijd?

Annora Salomons, student human resource management en secretaris bij Oikos Nomos: “Activiteiten en bijeenkomsten gaan niet door maar veel leden hebben wel behoefte om elkaar te ontmoeten. Daarom organiseren we op de dinsdagen online soos-avonden. Leden doen online spelletjes met elkaar of we doen samen een drankje, op afstand.”

“Vanuit een commissie is nu ook een online quiz opgezet waarbij ieder lid meerdere dagen achter elkaar een vraag kan beantwoorden. Voor goede antwoorden krijgen ze dan letters en vormen hier uiteindelijk een zin mee, bij de goede zin kunnen ze een leuk prijsje winnen. Dit is een leuk initiatief en doen ook meerdere mensen uit de vereniging aan mee.”

“Als een lid zich om wat voor reden dan ook eenzaam voelt willen we daar als vereniging natuurlijk hulp aan bieden. Ook als mensen echt ziek worden verwacht ik dat verenigingen daar wel op inspelen. Gelukkig zijn er vanuit verschillende kanten zoals jaargroepen en disputen mensen die in deze tijd extra goed op elkaar letten. Er zijn leden die elkaar meerdere keren per week zagen. Het is best een groot gat als dat in eek keer wegvalt Er zijn leden die het contact erg missen. Daar willen ze zeker voor online komen!”

Foto bestuur Oikos Nomos v.l.n.r.: Emma van de Poll, Rick Uitdewilligen, Annora Salomons, Iris Hofsink, Henk Boonstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *