‘Ik zou shows geven tijdens het EK Voetbal’

Jasmijn Janssen, student psychomotorische therapie op Windesheim, is freestyle-voetbalkunstenaar en kan alles met een bal. Normaal gesproken geeft ze veel demonstratieshows, maar vanwege het coronavirus zijn die allemaal gecanceld. “Ik was door de UEFA gevraagd om shows te doen tijdens het EK Voetbal.”

Juist in dit voorjaar stonden er voor Jasmijn veel shows in de agenda. Ze is Nederlands kampioen in haar sport en wordt door grote bedrijven vaak gevraagd om demonstraties te geven. Deze inkomsten loopt ze nu mis. Jasmijn: “Wat dus wel een financiële klapper is. Veel shows die gepland stonden van maart tot en met juni in binnen- en buitenland zijn afgelast. Zo was ik bijvoorbeeld door de UEFA gevraagd om shows te doen in Boekarest tijdens het EK Voetbal. Ook dat gaat dus niet door. Gelukkig heb ik nog een ander bijbaantje.”

Jasmijn baalt enorm, maar ze ziet ook de positieve kanten. “Ik train normaal gesproken in de sportschool, daar zijn de beste trainingsfaciliteiten wat betreft ondergrond, licht en temperatuur. Maar die is gesloten dus train ik nu in de tuin en voor het huis op straat. Dat is wel even wennen, maar het wordt er niet minder leuk door.”

“Ik ben eigenlijk wel blij dat ik lekker veel tijd heb om te trainen. Ik kan weer echt even freestylen en genieten van het mooie weer en de vrijheid. Fijn dat ik geen planning hoef te maken van wanneer het uitkomt om te trainen. ” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *