Jessica in Engeland /2: ‘Vintage kilo sales zijn hier heel populair’

Jessica Teeuw, student global project & change management, studeert een semester in Southampton, Engeland. Voor WIN doet zij verslag van haar belevenissen.

De examens zijn voorbij en het nieuwe semester is officieel van start gegaan. Daarom hield mijn university een freshers’ fayre, dat is een soort beurs waar je verschillende studie- en sportverenigingen, bedrijven en initiatieven van studenten leert kennen. Erg handig om wat meer wegwijs te worden in Southampton!

Ik ging met een groep meiden en we werden overspoeld door gratis pizza, donuts en freebies. Ook was er een feest voor alle freshmen (eerstejaars) in Switch, een van de populairste clubs in de stad. Het was een groot spektakel met kleurbommen en lasers, en ook op de alcohol werd niet bespaard. Een nacht om nooit te vergeten.

Vintage kilo sale
Al die drankjes betalen zichzelf niet, en het leven is duur in Engeland. Gelukkig zag ik op Facebook dat er mensen nodig waren om een dag te werken bij een Vintage Kilo Sale. Daarom heb ik een aantal vriendinnen opgetrommeld en hebben we ons aangemeld.

Het evenement vond plaats in het oude theater en zag er prachtig uit. We hebben van half zeven ’s ochtends tot zes uur ’s avonds hard gewerkt om alle vintage kleren op te hangen en te zorgen dat de voorraad aangevuld bleef. Dat was hard nodig, want het liep storm. Vintage Kilo Sales, waar je vintage kleding per kilo kunt kopen, zijn namelijk erg populair in Engeland. Na heel wat zweet en blaren liepen we voldaan weer naar huis met 80 pond extra op zak.

Mijn plekje
Tussen alle drukke sociale bezigheden, schoolwerk en feestjes door begin ik me steeds meer thuis te voelen in Southampton. Ik leer de stad (en het altijd wisselvallige weer) steeds beter kennen, en ook mijn kamer begint echt als mijn plekje te voelen. Daarnaast ben ik erg dankbaar voor alle nieuwe vriendschappen die ik hier opdoe. Het is leuk om samen nieuwe plekken te ontdekken en meer te leren over andermans cultuur.

Deze week komen mijn zus en een vriendin langs voor een paar dagen. Stiekem is het toch wel fijn om weer bekende gezichten te zien en even lekker Nederlands te kunnen praten. Met mijn zus ga ik naar the Isle of Wight, een eiland voor de kust van Southampton. Leuk vooruitzicht dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *