Buitenkant: ‘Ik draag weleens een kilt’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Laurens Ruiter (33), tweedejaars master educational needs

Waar haal je inspiratie uit?
“Ik hou van fantasyfestivals en Keltische folk. Ik draag zelfs weleens een kilt, maar nooit naar school. Mijn fascinatie voor de Britse geschiedenis is de reden dat ik Engels ging studeren. Een Engelse vriend maakte dit amulet om mijn nek, een letter uit het oud-Engelse druïdenalfabet: de boom. Ik heb wel een klik met bomen.”

Is dat ook een boom op je riem?
“Dat is de Yggdrasil. De levensboom van de Vikingen. De oude Noormannen hadden het idee dat het universum uit negen werelden bestond die allemaal aan een boom vastzaten. Ik vind het wel een mooie symboliek, zonder bomen konden wij ook niet ademhalen.”

Hou je van groen?
“Natuurlijk! Ik ben dol op de natuur. Ik heb zelf een appelboom in mijn tuin, om toch in verbinding te blijven met de aarde. Mijn vrouw heeft veel met schildpadden, ze is helemaal weg van die beesten. Voor de Polynesiërs staat de schildpad symbool voor wedergeboorte, gezondheid, lang leven en vrede. En oud worden ze zeker.”

Laat je je baard groeien?
“Ik moet hem kort houden. Want als ik mij een paar weken niet scheer wordt hij steeds slordiger. Ik heb gewoon niet het gezicht voor een volle baard. Ik larp veel, dat is nerd-taal voor het spelen van levende rollenspellen. Ik speel dan vaak de slechterik, in films hebben die vaak ook zo’n vlassig baardje.”

Tekst: Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *